Decizia de a-ti infiinta propria firma poate fi una destul de curajoasa din perspectiva multora dintre noi. Inseamna destul de multa responsabilitate, o investitie considerabila si in acelasi timp pastrarea unei atitudini pozitive care sa te ajute sa treci cu brio peste orice moment dificil care s-ar putea ivi atat la infiintare cat si in primii pasi pe care ii are de parcus firma.

Infiintarea firmei nu este un demers deosebit de dificil atata vreme cat esti suficient de bine documentat in ceea ce priveste actele necesare si odata ce ai luat toate deciziile pentru infiintarea firmei. Trebuie sa ai in vedere pe de o parte pasii pentru infiintarea firmei, inregistrarea sediului social si cel de firma vrei sa ai: SRL (Societate cu Raspundere Limitata), PFA (Persoana Fizica Autorizata), Intreprindere Individuala, Intreprindere Familiala, Societate pe Actiuni, Asociatie sau Fundatie. In functie de varianta pe care o alegi ai de parcurs anumite etape si de facut anumite demersuri.

Pentru a-ti fi mai usor atat cu luarea unei decizii, cat si cu efectuarea tuturor demersurilor necesare, cel mai bine este sa apelezi la ajutorul unei firme specializate pe infiintari firme. Aceasta iti poate oferi in acelasi timp legaturi de valoare catre alte firme care sa te ajute in dezvoltarea firmei. Servicii de contabilitate sau de promovare in cele mai noi canale media disponibile in zilele noastre, poate fi un inceput bun catre o firma de succes, inca din primul an de activitate al acesteia.

Tot la infiintarea firmei va trebui sa ai in vedere si stabilirea sediul social. Pentru ca acest lucru sa nu devina o cheltuiala mult prea mare, firma de avocatura care se ocupa cu infiintarea firmei te poate ajuta si cu stabilirea sediului social. Noile reglementari legislative permit firmelor nou infiintate sa aiba sediul social intr-o firma de avocatura, timp de un an. Fara sa fie nevoie sa isi desfasoare intreaga activitate in acelasi loc.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca, pentru infiintarea firmei tale va trebui sa te concentrezi asupra mai multor lucruri in acelasi timp. Chiar daca cele mai multe dintre ele inseamna la inceput niste cheltuieli in plus, daca ele sunt gestionate asa cum trebuie acestea se pot concretiza intr-un succes pe termen mediu si termen lung. Primele decizii in ceea ce priveste investitiile pe care le faci in firma vor insemna de fapt o mare parte din parcursul firmei.

A avea propria firma nu este un lucru foarte greu de facut, insa pentru ca totul sa mearga asa cum iti doresti, este important ca totul sa fie facut cu profesionalism si responsabilitate. Iti dorim succes in acest drum si in acelasi timp iti dorim sa reusesti sa gasesti oamenii potriviti alaturi de care sa il parcurgi.