Necesitatea aparatelor este una evidenta, indiferent ca este vorba de o locuinta sau biroul in care lucrezi, de aceea si acest domeniu s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. Daca inainte aveai la dispozitie acele aparate clasice cu o singura functie de setare a temperaturii, acum gama este una mult mai diversa si criteriile ce stau la baza alegerii unui aparat sunt din ce in ce mai diverse.

Spre exemplu, unul din principalele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi un aparat de aer conditionat este dat de capacitatea acestuia, mai exact numarul de BTU pe care ii poseda, un aparat cu o capacitate mare este cel mai potrivit pentru spatiile foarte mari, cum sunt birourile, in schimb pentru locuinte sau apartamente cele mai bune sunt aparatele cu un numar de BTU mai mic.

Pe intelesul tuturor, BTU este o prescurtare englezeasca si vine de la termenii British Thermal Unit, adica o unitate de masura pentru caldura. Echivalentul unui BTU este undeva in jurul vloarii de 1000 de Jouli. Deci avand in vedere acest numar de BTU, persoanele aflate in cautarea celei mai bune oferte pentru aparatele de aer conditionat vor putea alege diferite tipuri de aparate de aer conditionat tinand in acelasi timp cont si de spatiul alocat amplasarii aparatului.

Cel mai des intalnite tipuri de aparate sunt cele cu o capacitate de 9.000 de BTU asta si pentru ca cel mai adesea spatiile in care sunt amplasate aparatele de aer conditionat au o dimensiune de pana in 20 de metri patrati. In schimb pentru spatiile mai mari de 20 mp sunt recomandate aparatele cu o capacitate mai mare in ceea ce priveste numarul de BTU. Spre exemplu pentru cele de pana in 25 mp sunt recomandate aparatele cu o capacitate de 12.000 de BTU iar pentru cele de pana in 40-50 de mp poate fi achizitionat un sistem ce dispune de o capacitate de aproximativ 18.000 de BTU sau cumpara un aer conditionat cu o capacitate de 24.000 de BTU.

Daca vei tine cont de fiecare dintre aceste, vei reusi in final sa achizitionezi pentru locuinta ta unele dintre cele mai bune oferte pentru aparatele de aer conditionat.