Cand mergi de obicei pe o strada aglomerata din oras, cate arome poti deosebi? Nici una? Daca esti unul dintre cei mai putin norocosi care au prins o raceala, se poate intelege incapacitatea de a mirosi. Daca nu, inseamna ca nu ti-ai folosit nasul cum trebuie. Sunt o gramada de lucruri de mirosit. Tot ce trebuie sa faci este sa fii mai atent la ce este in jur.

Mergand printr-un supermarket, poti simti aroma pestelui sarat, a condimentelor, a otetului, usturoiului, cepei, sau altor produse, toate impreuna intr-o adiere. Este o experienta interesanta aceasta combinatie de arome. Este reprezentativa pentru un hypermarket foarte bine aprovizionat, destul de greu de evitat in zilele noastre.
Putin mai in fata pe strada, poti ajunge in dreptul unui spital.

Ce miros simti? Este un miros medicinal si de oameni bolnavi. Mirosul specific de medicamente care vine dinspre el este suficient sa iti reaminteasca ca bolile sunt inca printre noi. Te face sa te simti fericit ca nu te afli in randul celor bolnavi..

Daca te vei plimba insa printr-o librarie, cea de pe strada si nu acea librarie online pe care o vizitezi de obicei, atunci mirosul pe care il vei simti va fi din nou diferit. Mirosul de carti noi creeaza in librarie o atmosfera unica. Vei ajunge probabil sa cumperi mai multe carti decat iti propusesei pentru ca asta este puterea unei librarii – iti bucura simturile si te face sa iti cheltuiesti banii.