Cand vine vorba de o asigurare auto, sunt cateva capcane in care poti cadea. Contractele sunt complicate si extrem de dificile de inteles, asta daca ai timpul necesar pentru a le citi in primul rand. Multi oameni nu citesc contractul de asigurare si astfel raman dezinformati in ceea ce priveste datele contractuale si specificatiile asigurarii.

Una dintre probleme create de dezinformare este cheltuirea excesiva. Cand inchiriezi o masina esti intrebat ce fel de asigurare doresti. Nici una, care nu va costa nimic, sau ai putea opta pentur cea minima care va fi cam 10 euro pe zi. Apoi ai si alte variante pentru diferite tipuri de asigurari care pot varia foarte mult ca si pret. Asigurarea full casco costa cam 25-30 euro pe zi. Multi oameni nu stiu ce sa aleaga.

Raspunderea obligatorie.

Raspunderea obligatorie este singura asigurare pe care esti obligat prin lege sa o cumperi. Restul sunt optionale. Daca in mod normal poti compara zeci de oferte online folosind uncalculator RCA de asigurari, in acest caz va trebui sa te hotarasti la fata locului fara alte informatii suplimentare. Acesta este cel mai important lucru de tinut minte atunci cand esti la biroul de inchirieri si pretul pentru inchirierea unei masini tot creste si creste. Un alt lucru ce trebuie stiut este acela ca, in unele tari din UE poti fi acoperit de asigurarea pe care o ai la masina ta personala. Trebuie sa verifici la compania ta de asigurari daca e asa sau nu dar la majoritatea soferilor, asigurarea pe care o au ei, se aplica si la masina inchiriata.

Totusi, este putin probabil ca asigurarea casco sa se aplice pentru masina inchiriata.  Acest lucru se datoreaza factorilor ce influenteaza aceasta asigurare, cum ar fi valoarea masinii. Asiguratorii nu vor sa fie pusi in postura sa plateasca daune pentru o masina inchiriata de 30000 euro cand tu ai incheiat asigurarea pentru masina ta de 10000 euro. Asa ca doar asigurarea obligatorie se aplica si la masina inchiriata.

Totusi este posibil sa nu ai nevoie sa cumperi tu asigurare. Companiile de credit carduri ca Visa sau AMEX ofera asigurarea obligatorie daca inchirierea masinii o platesti cu un asemenea card. Acesta este un beneficiu masiv al cardurilor de credit si trebuie exploatat. Inca o data mentionam ca trebuie sa verifici daca acest lucru se aplica si la cardul tau de credit. Ideea este urmatoarea: de ce sa inchei o asigurare separata pentru o masina inchiriata, cand poti fi foarte bine acoperit de asigurarea ta existenta sau de asigurarea oferita de companiile de credit carduri.

Daca totusi nu stii sigur de ce protectii beneficiezi, este cel mai bine sa accepti asigurarea obligatorie oferita de firma de inchirieri.