De multe ori soferii cand descopera ca le expira polita RCA in cateva zile aleg sa incheie repede o asigurare RCA la primul chiosc care vinde asigurari in hypermarket, mall sau prin intermediul vecinului sau prietenului care e recunoscut drept broker priceput, si stie el unde poti gasi cea mai buna oferta de RCA.

Ei bine, rezultatul e complet fals. In medie, diferenta dintre cel mai ieftin rca si cel mai scump este de peste 200 lei pentru o masina medie cum este Dacia Logan dupa cum arata acest articol: Cel mai ieftin RCA pentru Dacia Logan.

Cum in cazul asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA) singurul factor important este pretul – este o asigurare care nu va despagubeste pe dumneavoastra, ci pe cel pe care il avariati in cursul unui accident auto – este important sa cautati sa cumparati un rca ieftin pentru masina dumneavoastra.

Pentru a va putea cumpara un rca care sa fie intr-adevar ieftin singura solutie este reprezentata de multitudinea de site-uri care ofera comparatoare de preturi. Astfel, in doar cateva minute, dupa ce va introduceti datele personale si cele ale masinii puteti vedea care este compania de asigurari de unde puteti cumpara cea mai ieftina asigurare RCA. Aceste calculatoare va afiseaza in pretul final si toate deducerile de care ati putea beneficia daca sunteti pensionar, bugetar, aveti copii mici, nu ati facut nici un accident in ultimii ani sau, alegeti sa cumparati la pachet si alte asigurari, precum cea CASCO.

Folosind aceasta metoda care este si foarte simpla, cati dintre noi nu au acces nelimitat la internet in aceste zile, dureaza foarte putin, puteti sa faceti si o economie importanta in bugetul dumneavoastra.