Himenul

Care este utilitatea himenului? Aceasta membrana, ce acopera o parte exterioara a vaginului ar fi, dupa parerea etologului Desmond Morris, o masura preventiva naturala pentru a evita ca fetele sa se daruiasca primului venit, si sa construiasca in schimb legaturi afective ce garanteaza ca barbatul va avea grija de plod. In realitate, ruptura himenului nu e asa de dureroasa, iar mai putin de 30% dintre femei au sangerari. In al doilea rand, aceasta functie disuasiva ar trebui sa se manifeste si la alte mamifere care au himen cum ar fi iepele, balenele, hienele, dar nu exista nici o dovada concreta.

Circumcizia la egipteni

O alta chestiune deschisa e posibilitatea ca barbatii circumcisi sa nu ajunga la orgasm. Taierea preputului (circumcizia), deja practicata de egipteni acum 5 mii de ani in urma, implica inlaturarea unei parti nervoase a penisului, dar nu exista inca studii finalizate. Avantajele sunt ca protejeaza de virusul HIV (SIDA): in Africa reduce cu 60 % riscul contaminarii.

Deoarece barbatul si femeia au ritmuri diverse. Barbatul se excita si ajunge la orgasm mai repede decat femeia. Cu alte cuvinte, barbatul, “dupa” are o scadere a dorintei brusca. Pierde erectia cu mare rapiditate (de obicei intr-un minut), iar sangele adunat in zona pelviana se retrage si el repede. Dincolo de asta: penisul in sine devine atat de sensibil incat orice managaiere poate fi iritanta. Barbatul, de fapt, intra intr-o “faza refractara”, faza in care tehnic pentru el e imposibil sa reinceapa.

La femei, de fapt, dupa orgasm excitarea nu dispare imediat. Reintrarea in normal e mult mai lenta si graduala, neexistand o perioada de recuperare. Genitalele feminine, care il timpul raportului cresc in dimensiuni si asuma o coloratura rosiatica, raman in acest mod mult mai mult timp. Iata de ce el vrea sa doarma, iar ea vrea mangaieri, care, daca stimulata poate incepe de la capat.