In primul rand trebuie sa mentionez ca nu am putut respecta perioada de test din cauza unei erori a scriptului. Dar am sa revin la asta pe parcurs…

Pe scurt, pluginul isi face treaba si aduce like-uri. Nu multe dar le aduce. Si bonus… creste media timpului petrecut de vizitatori pe site, asta evident datorita “caposilor” inzestrati cu mult timp liber care asteapta cele 3 minute, probabil considerandu-l pe Sfantul Like mult prea sfant pentru a-L da cu asa mare usurinta.

Pluginul testat de mine are un mic meniu in care poti seta care sa fie timpul de asteptare, daca sa apara sau nu acel buton X si are si un spatiu in care poti pune linkul paginii catre care sa mearga like-ul. Optiunea asta e destul de interesanta pentru ca poti lasa casuta necompletata situatie in care like-ul merge catre pagina pe care a aterizat vizitatorul, poti pune pagina de facebook a blogului/site-ului sau chiar pagina unui alt site. Practic, cu pluginul asta instalat pe o pagina bine indexata de google care are ca titlu Sex in grup cu Bianca Dragusanu, Cristea si Victor… ai putea aduce mii de like-uri unui site care vinde sosete, de exemplu.

Eu, initial, am lasat campul necompletat sa vad daca si cam cat se ridica traficul venit dinspre retelele de socializare dar nu a dat rezultate cine stie ce. Bine, aici conteaza foarte mult si cine da like, cati prieteni are sau cat de interesati sunt prietenii respectivului de subiectul articolului la care s-a dat like.

Cum imi era destul de greu sa contorizez exact numarul de like-uri primite… am setat pagina de facebook a blogului ca fiind direct beneficiar al sfintului Like si in aproximativ 24 de ore am primit 9 like-uri de la un total de 80 de oameni ajunsi pe blog din google.
Deci undeva in jurul a 10% au riscat si-au apasat butonul de like. Restul de 90% au considerat ca Sfantul Like e ceva mai important decat informatiile/balivernele ce ar fi putut fi gasite in spatele butonului. Si pe tema asta as putea scrie mult si bine, dar am asa un sentiment ca mai bine nu o fac. Fiecare se inchina la ce vrea si daca unii vor sa se inchine la un Like… de ce nu?

Desi isi face treaba, nu recomand instalarea unui astfel de script pe un blog personal. Cei care te urmaresc constant vor da like chiar daca le displace ideea de constrangere, dar cititorii aia fideli care puncteaza la trafic odata sau de 2 ori pe luna/saptamana si care cred ca au vreun drept asupra blogului tau te vor linsa imediat. Vor face bolboroci la gura si te vor ameninta ca nu-ti vor mai calca pragul ca si cum pana atunci ti-ar fi facut vreo favoare citindu-ti postarile – lucru care te poate face sa te simti de rahat pentru vreo 3 secunde.

Suntem pe internet – locul in care basinile nu au nici sunet nici miros. Pozam in altii mai buni… Ce altceva sa facem?