Dupa ce a aparut tehnologia led, industria de automobile a inceput treptat sa treaca pe acest sistem de iluminare datorita particularitatilor lui speciale. Compararea lampilor cu led cu becurile de la lampile auto a facut ca cele cu led sa se dovedeasca a fi mai avantajoase din toate punctele de vedere. De aceea mai nou, multe autovehicule sunt echipate cu lampi semnalizare cu leduri. In urmatoarele o sa prezint cateva motive importante care ne arata ca  lampile de semnalizare cu sistem de iluminare led sunt mai eficiente.

Lampile cu led au un consum redus de energie – ledurile de la lampile de semnalizare au un consum mai mic de energie, astfel asigura o viata mai lunga bateriei si reduc consumul de combustibil.

Durata lunga de viata – lampile cu sistem de iluminare led au o durata mai lunga de viata, astfel ca pretul putin mai ridicat de cumparare al lor se amortizeaza in timp. Becurile normale se strica mult mai usor, se poate intampla ca acestea sa se strice chiar si la un soc mai mare. Lampile cu led sunt mai rezistente la socuri si astfel au o durata de viata mai lunga decat lampile traditionale.

Timp de raspuns foarte mic – Lampile cu led sunt foarte eficiente pentru lampi de semnalizare pentru ca au un timp de raspuns foarte mic la impuls, de aceea asigura o semnalizare rapida si eficienta.

Luminozitate foarte mare – lampile cu led au o luminozitate mai mare decat lampile cu becuri traditionale, astfel ele sunt mai vizibile pe carosabil si se reduc astfel sansele de accidente rutiere.

Sunt foarte economice – avand un consum mic si viata lunga, nu necesita schimbare foarte des, motiv important pentru care afirm ca lampile cu led sunt foarte economice. Consumul mare de electricitate la un vehicul duce la un consum mai mare de combustibil, chiar daca acesta pare nesemnificativ, in timp puteti economisi bani in bugetul familiei.

Analizand motivele mentionate putem spune ca desi lampile cu leduri sunt mai scumpe, ele in timp, sunt mai economice si dau un randament mai bun in comparatie cu lampile traditionale. Consumul mic de curent, fiabilitatea, timpul de raspuns mic, luminozitatea  mare, toate aceste motive ne fac sa credem ca in curand lampile de semnalizare led vor ocupa locul lampilor cu becuri traditionale si vor deveni un standard de calitate pentru toate tipurile de lampi utilizate in industria auto.