Blog

Azil in SUA – III

/

4. Daca ai un copil care este un cetatean din SUA nu este o cale catre cetatenie pentru un imigrant fara acte daca nu are sot sau parinte care este cetatean sau rezident al SUA.

5. Majoritatea oamenilor vin in SUA pentru a scapa de violenta din tara lor de origine. „Ceea ce am vazut de-a lungul practicii mele si mai ales cand eram doar la granita este ca ei alearga de la moarte”, a spus Moore. – Vreau sa spun ca nu exista nici o cale in jurul ei.

6.Fiecare persoana de la granita care solicita azil face acest lucru in mod legal. „Singura modalitate prin care puteti solicita azil in Statele Unite este fie la granita, unde acesti oameni sunt pregatiti sa faca acest lucru, fie cand sunteti deja in interior”, a spus Moore.

7. Pentru solicitantii de azil, conditiile de la granita pot fi aproape la fel de periculoase ca si tara de provenienta. Ei asteapta in linie, isi scriu numele intr-o carte si li se da un numar. Ei petrec aproximativ zece saptamani pe strada, adesea in orase de frontiera extrem de periculoase. „Si pentru ei, este un loc mai sigur decat de unde provin”, a explicat Moore. Atunci cand sunt capabili sa-si prezinte cazul de azil, daca sunt acceptati, acestia sunt retinuti in celulele pe care le numesc „hieleras”. Apoi asteapta ca un ofiter de azil sa decida daca au sau nu teama credibila de a se intoarce la tara de origine. In acest caz, pot depune un dosar de azil, care de multe ori dureaza luni.