Inainte de a-ti achizitiona un generator electric este necesar sa ai in vedere cateva aspecte esentiale in urma carora se va realiza un calcul pentru achizitionarea corecta a generatorului.

Astfel, se achizitioneaza generatoare electrice dupa ce se iau in considerare urmatorii factori decizionali:

-Se vor numara toate consumatoarele de energie care vor fi cuplate la generator. Practic, realizati o lista cu ceea ce veti conecta simultan la generator.

-Dupa ce ati ales consumatoarele de energie electrica notati care este puterea acestora in Watti, precum si tipul de consumator, anume, ohmic sau inductiv. De asemenea, sa luati in considerare si factorul de putere a fiecarui consumator in parte.

-Urmeaza apoi calcularea puterii in VA pentru toate consumatoarele ce au fost trecute pe lista. Bineinteles ca rezultatul  nu va fi cel care va fi luat cu strictete in considerare, de aceea se va adauga o marja de siguranta in functie de consumatoarele pe care este posibil sa le mai achizitionati sau pe care ar fi posibil sa le fi uitat sa treceti pe lista.

Totusi, este recomandat ca inainte de achizitionarea unui generator electric, sa cereti si sfatul unui specialist in domeniu. Pentru realizarea unui calcul cat mai exact, recomandarea este sa mergeti cu lista completa, anume, trecute toate consumatoarele electrice, cat si valorile specificate anterior, si sa va efectueze un calcul sigur specialistul.

In urma calculului efectuat, acesta va sti ce generator sa va recomande pentru achizitionare ca sa nu dati banii pe un produs care s-ar putea sa nu va fie de nici un folos.