Echipamentele de securitate disponibile pe piata devin treptat tot mai diversificate, iar din aceasta cauza cerintele consumatorilor ajung sa fie la unison cu tehnologiile de ultima generatie. Intr-un astfel de context devine esential sa alegem alternativele care ne propun cel mai bun raport calitate – pret, dar si tehnologiile care fac fata cu brio tehnicilor actuale utilizate in timpul jafurilor sau al actelor sporadice de vandalism.
Am depasit stadiul de dezvoltare tehnica in care singurele optiuni viabile erau reprezentate de sistemele de supraveghere CCTV, ajungand in ipostaza in care avem o libertate deplina de alegere. Camerele video IP au devenit in ultimul timp deosebit de populare, insa o data cu aceasta ascensiune au aparut tot mai multe informatii eronate care ii debusoleaza pe cumparatori. Asadar, in urmatoarele randuri vom discuta despre cele mai importante mituri care aduc in prim plan camerele de supraveghere IP.
Pretul acestor componente este unul foarte ridicat
Majoritatea persoanelor se raporteaza la problema costurilor dintr-o perspectiva nu tocmai potrivita, luand in calcul doar pretul brut de achizitie al modelelor de camere supraveghere. Totusi, in momentul in care efectuam calculul total trebuie sa tinem cont atat de costurile propriu – zise, cat si de cele care survin in urma montajului si al procedurilor lunare de mentenanta. Chiar daca alegem in prima instanta sa ne completam sistemul de securitate cu anumite componente mai accesibile nu trebuie sa uitam pretul fiecarui serviciu complementar de care vom avea nevoie pentru a le pune in functiune.
Camerele IP nu sunt sigure prin prisma atacurilor cibernetice
Evolutia tehnologiilor actuale si libertatea oferita de mediul online sunt doua adevaruri „universale” care faciliteaza accesul persoanelor neautorizate in orice domeniu. Problema atacurilor cibernetice devine astfel un aspect pe care nu il putem controla in totalitate, indiferent de masurile de precautie pe care le implementam in cadrul sistemelor de securitate personale. Asadar, daca singurul impediment care va opreste sa achizitionati camerele de supraveghere IP este reprezentat de fragilitatea sistemului informatic, atunci ar trebui sa va ganditi la numeroasele proceduri de securitate care sunt implementate pentru siguranta fiecarui imobil si proprietar in parte. Intr-adevar, sistemele de supraveghere IP pot fi accesate la distanta prin intermediul internetului, insa asta nu inseamna ca oricine are cale libera spre intimitatea dumnevoastra. Din contra, exista o sumedenie de pasi de autentificare pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a va consolida statutul de persoana autorizata, iar din aceasta cauza integritatea oferita de sistemele IP o depaseste cu mult pe cea sustinuta de ansamblurile CCTV.
Camerele IP implica diverse lacune functionale
Singurul aspect care ar putea determina o hiba in buna functionare a camerelor IP este determinat de conexiunea slaba la internet care nu permite transmiterea concludenta a inregistrarilor video din exterior. Totusi, internetul este un „bun” indispensabil in societatea actuala, majoritatea locuintelor dispunand de o astfel de conexiune care sa functioneze in parametri normali. Asadar, cel mai bun sfat pe care il puteti urma in momentul in care doriti sa investiti intr-un sistem de securitate cu diverse componente IP este reprezentat de eliminarea miturilor nefondate si urmarirea acelor informatii tehnice de actualitate.
Ce mai discuta lumea pe aici