In momentul in care decizi sa iti achizitionezi un generator de curent, trebuie sa analizezi foarte bine situatia si sa efectuezi niste calcule stricte cu privire la aparatele electrice ce vor fi utilizate. Sunt o multime de generatoare, dar nu toate se potrivesc necesitatilor tale. Iar daca se strica si efectuezi cateva operatiuni care incalca obligatiile din certificatul de garantie, atunci poti fi sigur ca ai pierdut garantia pentru generator.
Cand poti pierde garantia pentru un generator electric?
Sunt cateva aspecte notate in certificatul de garantie, dar cele 3 care se regasesc pe absolut toate certificatele de garantie a oricaror tipuri de generatoare de curent pe care tu, ca si cumparator de generator electric, trebuie sa le respecti, sunt:
– Daca generatorul electric nu mai functioneaza, pentru a-ti pastra valabilitatea garantiei, ceea ce trebuie sa faci este sa apelezi la magazinul de unde l-ai achizitionat, pentru ca generatorul sa fie reparat de catre catre personalul autorizat. In schimb, daca ai demontat tu singur generatorul sau o alta persoana neautorizata, garantia s-a pierdut din acel moment.
– Poti pierde valabilitatea garantiei, daca seria si tipul generatorului ce sunt notate pe o eticheta, nu mai pot fi citite. Generatorul nu este un produs care sa fie utilizat in cele mai bune medii, astfel ca, atentie macar la eticheta cu seria si tipul generatorului.
– Atentie! Poti pierde din start valabilitatea garantiei daca nu au fost inscrise toate datele necesare de pe certificatul de garantie. Practic, certificatul devine nul, iar pentru o eventuala repararea a generatorului, vei fi nevoit sa platesti.
Ce mai discuta lumea pe aici