Vine o perioada in care statul in chirie pur si simplu nu mai este solutia cea mai potrivita. Si sunt cateva argumente care atesta acest fapt. In primul rand, te-ai casatorit si te-ai mutat cu sotia, iar in loc sa dai banii pe chirie, mai bine ii dai pentru creditul pentru propria ta casa. Apoi, ai o varsta, sa zicem 30 de ani. E deja vremea marilor schimbari, iar prorpia casa reprezinta cu adevarat o mare schimbare. Una costisitoare, ce-i drept, dar necesara oricarei persoane sau familii. Astfel, dupa ce ai ai ajuns la concluzia certa ca iti doresti propria ta casa, nu apartament, ci casa, urmeaza cativa pasi foarte importanti pentru a nu fi dezamagit de alegerea facuta.

In primul rand, vrei sa o ridici tu singur sau sa ti-o achizitionezi gata costruita? Daca vrei sa o construiesti singur, atunci trebuie sa ai in vedere faptul ca vei avea nevoie de o suma de bani importanta pentru a o investi in materialele de constructie, in mana de lucru, in amenajarea ei interioara.

In plus, trebuie sa analizezi mai multe proiecte de case pentru a fi sigur ca viitoarea locuinta proprietate personala este exact ceea ce iti doresti. Un proiect de casa foarte bine pus la punct nu poate fi realizat decat de un specialist in domeniu, tu ii poti oferi doar sfaturi, idei despre cum ai dori sa arate casa visurilor tale. Dar pentru realizarea acestei case este nevoie de un spatiu necesar.

Ca tot am ajuns la capitolul spatiu, pentru a construi o casa este nevoie de loc de casa. Unde iti cumperi acel loc? Aici intervin cateva aspecte. In primul rand, il vrei cat mai aproape de serviciu pentru a nu pierde multa vreme in trafic dimineata? Il vrei mai aproape de centru pentru a ajunge in diferite locatii intr-un timp cat mai scurt? Vrei sa locuiesti intr-o zona linistita, acolo unde te poti bucura si de putin spatiu verde, de linistea propriei case?

Dupa ce ai ales locul unde se va construi casa de om familist, se va definitiva proiectul casei. Anume, aici trebuie in primul rand sa iei in considerare daca ai banii necesari ridiicarii acesteia. Daca va fi o casa grandioasa, cu etaj si mansarda, si cu cat mai multe camere, bineinteles ca suma investita va fi una foarte mare. Daca insa doresti o casa normala, acolo unde sa te poti bucura de caldura familiei si mai putin de imensitatea locuintei, investitia se va diminua considerabil.

De asemenea, inainte de a definitiva proiectul, fii sigur ca ai bani pentru a investi in a finaliza interiorul, si nu doar a mobila o camera, baia si bucataria, caci apoi vei regreta alegerea facuta. Aceea de a costrui o casa mare.

Atentie si la costurile de intretinere a casei. Si aici nu intra doar bugetul pentru solutiile de curatenie a casei, care sa zicem ca nu ar fi o problema, ci incalzirea totala a acesteia. O casa cu multe camere va consuma mai multa caldura, decat una mai mica, deci, buget pentru intretinere mai mare. Plus curentul electric consumat intr-o casa mare.

In concluzie, construirea casei reprezinta un pas important si costisitor. Reflectati bine asupra deciziei finale.