Fiecare persoana isi alege o anumita dieta in functie de recomandarile nutritionistului, dar si direct proportional cu preferintele sale alimentare. Din acest punct de vedere, regimul disociat este unul suficient de permisiv si eterogen, astfel incat in fiecare zi sa puteti manca altceva. Varianta sa clasica ilustreaza o inlatuire de sapte zile diversificate din perspectiva alimentara, in fiecare dintre acestea consumandu-se cu precadere o anumita categorie de nutrienti.

In prima zi putem manca fara restrictii carne slaba, singurul dezavantaj pentru persoanele gurmande fiind reprezentat de faptul ca nu avem voie sa o consumam in stare prajita. A doua zi avem mana libera la legume, pe care le putem gati la aburi sau le putem consuma in stare cruda. Pentru a nu migra imediat spre ziua destinata fructelor avem posibilitatea de a include intre cele doua lactatele dietetice. Finalul saptamanii ilustreaza alte doua zile permisive, intr-una dominand consumul de peste. Ultima zi ofera posibilitatea de a consuma oua fierte in combinatie cu fructe si legume – acestea din urma fiind fierte sau crude.

Regimul disociat de trei zile este si el o alternativa prielnica pentru persoanele care doresc sa slabeasca intr-un timp scurt, insa trebuie sa constientizati de la bun inceput faptul ca acesta trebuie intrerupt la un anumit interval de timp. Motivul este relativ simplu. In timpul acestui regim disociat se desfasoara cronologic trei zile focusate exclusiv spre consumul de lactate dietetice, carne slaba, respectiv fructe si legume. Avantajele pe care le ofera regimul disociat de trei zile sunt dintre cele mai diversificate. In primul rand, acesta reuseste intr-o maniera impresionanta sa recalibreze metabolismul deficitar, dar si sa restabileasca aportul de vitamine si minerale care ajung in organismul nostru. De asemenea, constituie un bun prilej de detoxifiere.

Persoanele care au nevoie de un regim foarte strict pentru o scurta perioada de timp pot apela la regimul disociat ce isi concentreaza ideologia pe consumul unui singur aliment pe zi. Bineinteles, devine destul de dificil sa consumati intr-o zi doar mere sau exclusiv carne de pui, insa acest tip de regim disociat functioneaza pentru persoanele care se confrunta cu mari probleme de greutate. La polul opus se infatiseaza regimul disociat pe mese. Acesta ne popune o noua deviza alimentara: majoritatea problemelor de greutate survin in urma unor combinatii nefaste intre alimente. Asadar, la micul dejun sunt permise exclusiv glucidele, in cadrul pranzului puteti alege dupa bunul plac lipidele sau proteinele, in timp ce masa de seara va fi compusa in totalitate din fructe sau legume.

O alta combinatie ingenioasa pe care o propune regimul disociat este reprezentata de consumul unor alimente in functie de culoarea pe care acestea o poseda. In acest caz, in reprize de cate trei zile va trebui sa va organizati mesele principale in functie de pigmentul alimentelor brute. Ultima propunere a specialistilor in nutritie aduce in prim plan regimul disociat de lunga durata. Acesta se compune din intervale temporale de cate trei luni, in decursul lor alimentatia dumneavoastra impartindu-se intr-o zi de proteine, una de fibre si una de carbohidrati.