Am vazut in ultimul timp ca multe cupluri si isi manifesta problema cu scaunul auto pentru bebelus. Toata lumea, pe peste tot, se intreaba unde ar trebui pozitionat acesta ca bebelusul sa aiba un drum cu masina foarte placut si pentru a nu ii crea alte problemel micutului.

Multi parinti cred ca daca pun scaunul de bebelus pe scaunul din dreapta soferului pot avea grija de bebelus cu o mana in timp ce conduc cu cealalta. Vreau sa va spun ca acest lucru este total gresit si nu este recomandat de nimeni. Un studiu recent spunea despre copii ca trebuie sa aiba scaunul in mijlocul banchetei din spate, daca acest loc este dotat cu centura de siguranta.

Acest loc este insa destul de greu de ocupat de scaunul auto deoarecere multe masini nu sunt dotate cu sistem de centura centrala de siguranta, iar masini de dimensiuni mici si medii sunt si mai dezavantajate pentru ca scaunul ocupa foarte mult spatiu din bancheta si acesta nu poate fi stabil decat intr-o masina de dimensiuni mai mari. O alta pozitie pe care parintii o prefera este locul de la geamul din dreapta de pe bacheta din spate deoarecere le este usor sa ajunga la copil cu o mana pentru a ii oferi ajutor micutul in orice eventualitate.

Ultimul studiu realizat de cercetatori este bazat pe varsta copilul, marimea scaunul si pe pozitionarea lui. Daca bebelusul este sub 3 ani scaunul este mai mic si recomandarea cercetatorilor este ca scaunul sa fie amplasat in centru pentru a fi redusa sansa de accidentare. Dupa ce bebelusul creste, scaunul va fi prea mare asa ca trebuie sa il pozitionati cat mai bine pentru a fi siguri de sanatatea copilasului dumneavoastra.