De curand prietenii mei si-au cumparat o masina noua si o data cu aceasta achizitie au inceput sa se gandeasca sa-si modernizeze garajul. Ceea ce la inceput poate sa para lipsit de importanta ajunge dintr-o data in centrul atentiei: alegerea usii pentru garaj.

Si pentru ca usa de garaj este un produs cu viata lunga si utilizare frecventa, trebuie sa fie de calitate si rezistenta, moderna si la un pret accesibil. In plus, trebuie sa se incadreze in spatiul pe care il ai la dispozitie, de design, automatizare, etc.

Tehnologia automatizata a usilor de garaj isi are inceputurile prin anii ´50-´60 si se dezvolta si perfectioneaza atat in Statele Unite ale Americii cat si in Europa. Astfel, se pune pe primul plan comoditatea in utilizare, deci este posibil sa te intalnesti des cu oferta si propunerea unei usi automatizate. Aceasta nu este insa un must ci o optiune personala.
Perfect: ai ales usa de garaj automatizata. Dar ce model? Nu sunt o specialista in domeniu asa ca osa va povestesc despre alegerea facuta de prietenii mei. Ei au ales o usa de garaj de tip rulou.De ce? Tipul de usa rulou pentru garaj este ideal pentru un spatiu limitat rulandu-se intr-un spatiu sau caseta aflata in partea superioara a garajului. Pentru o usa de tip rulou insa, este nevoie de spatiu pe verticala pentru instalarea casetei;dar si acesta a fost unul economic, aproximativ 30 de centimetri.
Detaliile tehnice se refera strict la componentele usii: caseta de stocare, axul interior de otel, lamelesectionale (practic usa de garaj potrivita garajului tau) si motorul de actionare automata. Toate acestea vin cu garantiacompaniei pe care o alegi iar relatia cu reprezentantii ei va fi una de durata pentru ca o usa de garajautomatica are nevoie de intretinere periodica. In plus, tehnologia automatizata nu o exclude pe ceamanuala, de cele mai multe ori vei obtine si aceasta versiune a modelului automatizat ales.

Materialul recomandat este de obicei aluminiul, usor de manevrat si instalat. In unele cazuri potiintalni si umplutura cu spuma poliutirenica neinflamabila, alte companii iti ofera si garantia izolariitermice iar in ceea ce priveste culoarea sau modelul, le poti alege, in functie de furnizorul pecare il preferi.

Pentru gasirea unui furnizor nu te ingrijora. Iti poti face o lista cu forumuri si review-uri  destul de lunga. Ai de unde alege usa de garaj .