Una dintre bauturile care ar trebui sa fie vesnic prezente in viata cotidiana a fiecarei persoane care doreste sa mentina un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata este reprezentata de ceaiul negru, ale carui beneficii impanzesc in fiecare zi atat suplimentele scrise ale cutiilor achizitionate de la plafar sau farmacie, dar si mediul online. Odinioara considerat un moft de origine englezeasca, elixirul intunecat la culoare reprezinta un suport nutritiv si mineral important pentru organism, insa trebuie sa stim exact combinatiile castigatoare si dozarea cantitatilor zilnice.
Proprietatile pozitive sunt dintre cele mai diversificate iar majoritatea persoanelor nu profita de aceste remedii accesibile, ci aleg sa cheltuiasca sume exorbitante pe suplimentele achizitionate de pe rafturile farmaciilor. Excluzand criteriul financiar, care nu primeaza decisiv in momentul in care selectionam tratamentele naturiste menite sa ne ofere un plus de energie si prospetime trebuie sa ne gandim la faptul ca majoritatea medicamentelor prezente in farmacii contin si alte substante pe langa nutrientii aclamati pe lista ingredientelor.
Cafeaua de dimineata poate fi inlocuita fara prea mult efort cu o cana de ceai negru, indiferent daca o servim intr-o ceainarie de calitate in Bucuresti sau pe scaunul confortabil din propriului balcon. Camellia Sinesis este planta din ale carei tulpini si frunze se extrage ceaiul negru, o noutate fiind faptul ca ea genereaza si o cantitate semnificativa de ceai verde. Majoritatea oamenilor sunt la curent cu beneficiile propuse de ceaiul verde, binecunoscutul sortiment vivace fiind pus pe un piedestal in aria medicala naturista. Originar din peisajul asiatic al Orientului indepartat, ceaiul negru ne incanta cu aprigele proprietati antioxidante, dar si cu o compozitie volatila, ce cuprinde un numar signifiant de vitamine si minerale. Uleiurile si aminoacizii sunt ingrediente importante, completand propice lista de minerale indispensabile, dintre care amintim complexul vitaminelor B, iodul, potasiul si fosforul.
Nu exista restrictii in momentul in care ne raportam la consumul de ceai negru, ba chiar suntem puternic incurajati sa il bem cat mai des. Chiar daca este vorba despre o iesire in oras cu prietenele la o ceaianarie cu specific indian sau asiatic ori dorim sa ne rasfatam intr-o dimineata calduroasa de vara, ceaiul negru ramane o optiune la indemana. Il gasim pe rafturile tuturor magazinelor si plafarelor, insa este ideal sa mizam pe calitate atunci cand il achizitionam, pe piata existand diverse sortimente de ceaiuri. Meniurile cafenelelor sau ceainariilor sunt imbelsugate cu variatii inedite ale ceaiului negru, fiecare fiind imbogatita cu bucatele de fructe sau alte plante aromatice menite sa ii ofere un plus de savoare.
Regleaza cu succes greutatea corporala devenind si un bun promotor pentru controlul cantitatii de colesterol, atuuri la care se adauga si actiunea de temperare si ameliorare a unor afectiuni in planul cardio-vascular. Dupa cum am amintit mai sus, ceaiul negru are efecte pozitive asupra digestiei, motiv pentru care ne ajuta sa intretinem o silueta bine proportionata. De asemenea, de-a lungul timpului si-a dovedit actiunea imbucuratoare si asupra placilor dentare, protejandu-ne de aparitia cariilor neplacute. Bun energizant pentru zilele in care ne simtim secati de puteri, ceaiul negru devine si un aliat de nadejde in curatarea locuintei, majoritatea gospodinelor informate utilizandu-l pentru lustruirea parchetului.
Ce mai discuta lumea pe aici