Optimizarea SEO a ajuns un fenomen din ce in ce mai cunoscut astazi si reprezinta una din principalele metode de promovare online a unui site, ajutand la cresterea acestui in cautari, la obtinerea unui Page Rank mai mare precum si la posibilitatea de a ajunge intr-un timp cat mai scurt un site profitabil (atunci cand este vorba despre o afacere desfasurata in mediul online).

Pentru rezultate pozitive va fi insa necesara folosirea unor tehnici SEO cat mai bune care sa influenteze pozitiv un site si sa il ajute sa ocupe o pozitie cat mai buna, undeva in prima pagina a cautarilor principalelor motoare de cautare: Google, Yahoo, Bing.

1. Utilizarea de ancore cat mai relevante si adecvate pentru link-urile interne. Folosirea ancorei “aici” este de prisos si nu va ajuta cu nimic din punct de vedere SEO;

2. Pentru imagini este importanta folosirea eticheteiALT precum si o descriere cat mai relevanta pentru imagine;

3. Textele folosite pentru optimizare este important sa fie cat mai corect scrise din punct de vedere gramatical, fara caractere lipsa si la fel de important: nu uitati sa folositi cratima atunci cand este nevoie; contentul creat trebuie sa fie unul original si in acelasi timp indreptat spre publicul tinta;

4. Este important sa se aiba in vedere si utilizarea tehnicilor SEO de tip Sticky Posts;

5. Actualizarea in permanenta a website-ului cu noi informatii, continut cat mai bun si unic. Acest lucru ca ajuta la o mai buna indexare a site-ului si implicit o mai buna pozitionare in cautari.

Un bun proces de promovare SEO va tine cont de asemenea si de principalele cuvinte cheie in functie de nisa in care site-ul activeaza, de folosirea de link-uri utile precum si de titluri sugestive pentru fiecare pagina ce va aparea pe site.

Un alt aspect la fel de relevant este dat de vechimea unui site. Cu cat acesta este unul mai vechi cu atat mai mult va fi mai bine pentru el. Asadar nu te astepta ca daca astazi ai inceput procesul de optimizare sa apara imediat si rezultatele. Este nevoie de timp si de rabdare pentru ca apoi sa apara si rezultatele.