Discutam despre produsele achizitionate online, livrarea lor realizandu-se in functie de preferintele fiecarui magazin. Bineinteles ca nu doar magazinele sunt surse de a cumpara anumite produse, in aceea categorie fiind incluse si platformele care comercializeaza produse si servicii second hand.

Ne indreptam atentia catre site-urile de anunturi gratuite, platforme online in care se tranzactioneaza atat servicii cat si produse noi sau second hand. Sunt tot mai populare prin prisma faptului ca inglobeaza un numar ridicat de servicii si produse, preturile sunt mai scazute decat in magazinele de specialitate iar interactiunea dintre vanzator si cumparator se realizeaza destul de rapid.

Devreme ce sunteti un vanzator sau un potential cumparator al unui produs, este de la sine inteles ca trebuie sa va asigurati ca produsul vizat va ajunge la destinatie in cele mai bune conditii. Raportandu-ne la activitatea comerciala actuala, cele mai populare modalitati de a trimite un produs sunt firmele de curierat sau Posta Romana.

Posta Romana este cea mai veche institutie de profil insa nu cea mai flexibila. Inconvenientul major al serviciilor de curierat oferite de Posta Romana este durata foarte mare de livrare, un colet de dimensiuni normale fiind expediat in termen de 3-5 zile de la depunerea lui intr-unul dintre sediile institutiei. Avantajul acestei institutii se rezuma la preturile practicate, in dese randuri ele fiind mult mai scazute decat in cazul firmelor de curierat.

De partea cealalta, firmele de curierat detin monopolul in ceea ce priveste livrarea produselor achizitionate din magazinele romanesti. De ce aleg magazinele sau comerciantii sa livreze produsele prin intermediul firmelor de curierat? In primul rand datorita timpului minim de livrare, devreme ce coletul a fost preluat de reprezentantii unei astfel de firme, el va fi livrat chiar si in termen de cateva ore. Preturile sunt si ele destul de accesibile, putin mai piperate decat in cazul Postei Romane insa daca numarul produselor livrate lunar este unul ridicat, tarifele pot fi si ele negociate pentru a se crea un echilibru perfect.