Bucurestiul este unul dintre punctele cheie ale Estului Europei, ceea ce inseamna ca exista destul de multi oameni care fac afaceri aici si care sunt in trecere prin capitala. Pentru toti acesti oameni, cea mai buna solutie de transport este inchirierea unui automobil. Exista zeci de firme de rent a car Bucuresti si flota de masini ce poate fi inchiriata este una foarte mare.

Din pacate, nu oricine poate apela la serviciile de inchirieri auto Bucuresti. Conform celor de la kamoauto.ro, exista o serie de reguli, iar legislatia este clara atunci cand vine vorba despre cei care pot inchiria o masina.
Care sunt conditiile pentru inchirieri auto Bucuresti?

Desi varsta minima pentru a conduce un autoturism in Romania este de 18 ani, pentru inchiriere varsta este ceva mai mare.

Astfel, pentru cei care inchiriaza masini din grupele B, C si J sau motociclete, varsta minima este de 21 de ani, cu anumite conditii. Pentru celelalte grupe, varsta minima este de 25 de ani.

Chiar daca se poate inchiria un automobil din grupa B, spre exemplu, de catre persoanele de 21 de ani, cei care nu au implinit 25 de ani platesc o taxa pentru sofer tanar.

O alta regula esentiala pentru a putea inchiria un automobil este experienta de minim 1 an de zile. Sunt luate in considerare toate permisele de conducere eliberate de UE.

Pentru cei care au permis emis intr-o alta tara aflata in afara Uniunii Europene, regulile sunt ceva mai complicate:

• Acestia trebuie sa aiba un permis de conducere international;

• Daca permisul este scris in alte litere, nu cele latine, soferul este obligat sa ajute la transcrierea datelor;

Orice vehicul se inchiriaza doar in prezenta unui permis de conducere valabil, niciun alt document nefiind util in acest caz.

Informatii detaliate despre limitele de varsta

Cele mai mari restrictii sunt generate de limitele de varsta. Asa cum am amintit, in mod normal doar cei de peste 25 de ani pot inchiria masini fara nicio restrictie si fara taxe. In rest, regulile exacte sunt urmatoarele:

• Cei intre 21 si 25 de ani pot inchiria masini din categoriile A, B, C si J, insa trebuie sa plateasca o taxa pentru persoane tinere;

• Cei care au mai putin de 18 ani pot inchiria vehicule din grupele A si B, insa de asemenea trebuie sa plateasca o taxa si au nevoie de 1 an de experienta;

• Cei care au peste 70 de ani pot inchiria, de asemenea, orice tip de vehicul atata vreme cat platesc o taxa in plus.

Documente necesare pentru inchiriere

Inchirierea autovehiculului se face in prezenta urmatoarelor documente:

• Act de identitate sau pasaport valid;

• Permis de conducere valid;

• Card de credit care sa fie acceptat de catre firma care inchiriaza automobilul. De cele mai multe ori, cardurile de debit nu sunt acceptate, asadar, trebuie o informare serioasa in acest sens.

Sunt sanse destul de mari ca in anumite conditii sa fie solicitate si alte documente.