Tristetea nu este niciodata liniara si toata lumea o simte diferit. Adevarul este ca majoritatea dintre noi nu stim cum sa ne ocupam de durere, mai ales atunci cand este vorba de cineva apropiat de noi. Poate fi dificil sa stii ce sa spui sau cum sa ajuti pe cineva care trece printr-o perioada de pierdere a unui iubit. Iata cateva modalitati simple si sincere prin care va puteti demonstra sprijinul pentru cineva care se confrunta cu o asemenea situatie.

Simpla prezenta conteaza
Nu aveti nevoie sa spuneti ce este bine; de fapt, nu trebuie neaparat sa spuneti prea mult. Oferiti-va sa stati si sa ascultati si sa nu va fie frica de tacere. S-ar putea sa nu simti ca faci mult, dar numai prezenta ta poate fi un mare ajutor.

Lasa-te de asteptari
Tristetea nu urmeaza o cronologie si adesea vine in valuri. Amintiti-va ca toata lumea se ocupa de pierdere in felul lor si nu trebuie sa va asteptati sa procedeze cum va doriti voi. Durerea vine cu suisuri si coborasuri si poate provoca o schimbare drastica a dispozitiei in orice moment.

Ajuta-i cu sarcinile zilnice
Cei care se confrunta cu pierderea pot simti ca si cum lumea ar fi fost pusa pe pauza pentru o vreme, dar viata nu se opreste, iar sarcinile saptamanale trebuie inca rezolvate. Oferiti-va sa executati comisioanele necesare cum ar fi cumparaturile zilnice, tunsul gazonului sau udarea gradinii. Ingrijirea sarcinilor de zi cu zi poate fi un semn al grijii pe care le-o purtati prietenilor si ii poate ajuta sa se simta mult mai bine.

Mentinerea unei case curate poate fi o sarcina destul de dificila pentru cineva care se confrunta cu durere, mai ales in primele luni dupa o pierdere semnificativa. Oferiti-va sa va ajutati cu treburile mici, esentiale, cum ar fi curatarea pardoselilor, a prafului, aspirarea sau prepararea mancarii. Aveti grija de obiectele personale din jurul casei si intrebati intotdeauna inainte de a le misca sau de a le spala, unele dintre aceste elemente pot avea o valoare sentimentala.

Propuneti activitati noi
Incercati sa ii faceti pe cei care trec printr-o perioada mai dificila sa iasa cat de putin din stare si sa constientizeze cat de frumoasa este viata, chiar si dupa o pierdere importanta. Nu va fie frica sa vorbiti despre vremurile bune sau sa impartasiti povesti interesante si anecdote amuzante. Mai mult, incercati sa ii scoateti din starea pe care o au si propuneti o multime de activitati noi care sa le distraga atentia. O plimbare in aer liber, mersul la film sau pur si simplu o cina in oras poate face minuni.