Rutina, rutina, rutina.

Nu conteaza daca copilul tau va intra in clasa I sau anul superior de liceu – o rutina buna de somn este esentiala. Nu este vorba doar de a-i pregati fizic pentru culcare – rutina le semnaleaza creierului ca se apropie ora de culcare, ceea ce face ca creierul sa inceapa sa se opreasca pentru pregatirea somnului.

Programeaza o ora corespunzatoare de culcare.

Iti aud pe unii dintre voi spunand: „De obicei, copilul meu nu se oboseste pana in jurul orei 10 p.m. sau 10:30 p.m., asa imi dau seama … ”Lasa-ma sa te opresc chiar acolo – culcare ar trebui sa fie 8 p.m. in fiecare noapte. Nu mai tarziu. Copiii au nevoie de cel putin 10 ore de somn pe noapte, asa ca daca nu ii puteti trezi si sa ii pregatiti pentru scoala in jumatate de ora, 20 p.m. este.

Pastrati camera rece si intunecata.

Soarele apune tarziu si rasare devreme pana in septembrie, asa ca asigurati-va ca jaluzelele din camera copilului dvs. il blocheaza. Soarele are, de asemenea, obiceiul de a incalzi dormitoare, asa ca setati termostatul undeva intre 20 si 23de grade  inainte de culcare.

Permiteti timp de citire.

Fie ca le citesti copiilor tai, fie ca citesc singuri, 30 de minute de carte este o modalitate excelenta de a te retrage inainte de a dormi. Miscarea repetitiva a ochilor si activitatea creierului la nivel scazut este un sedativ natural.

Inlaturati ispita.

Copiii mai mari cu telefoane mobile pot fi tentati sa strecoare cateva minute in plus de mesagerie text sau navigare pe internet daca au telefoane in camerele lor cu ei. Tineti-le incarcatoarele in bucatarie si conectati-le inainte de culcare.

„Nu conteaza daca copilul dvs. va intra in clasa I sau anul superior de liceu – o rutina buna de somn este esentiala.