Cateva sfaturi pentru a riposta contra sentimentului de gelozie si invidie.

De ce simtim gelozie? Terapeutii considera adesea demonul ca o cicatrice a traumelor din copilarie sau un simptom al unei probleme psihologice. Si este adevarat ca persoanele care se simt inadecvate, nesigure sau prea dependente tind sa fie mai geloase decat altele.

Cand incepeti sa va confruntati cu invidia si cand ea incepe sa se manifeste in viata voastra, puteti incepe sa o descompuneti si sa definiti in mod clar ce inseamna pentru voi. Da, gelozia poate face rau, dar daca va aplecati si va hotarati sa nu actionati asupra ei, puteti incepe sa-i diminuati puterea asupra voastra. In acest timp de introspectie, este esential sa fiti amabili cu voi insiva. Jurnalizarea este o modalitate minunata de a enumera toate caile care apar in viata voastra. Incercati sa discerneti daca este disperare, anxietate, sentimente de lipsa de valoare, ura sau pur si simplu sentimentul de pierdere. Nu simtiti ca trebuie sa traversati singur acest peisaj. Discutati despre aceste preocupari cu persoanele apropiate.

Incercati sa aflati care sunt declansatoarele dvs., indiferent daca acestea sunt platforme de social media sau jocul de comparatie („Deci, este asa de usor! De ce viata mea este atat de grea?”). Insecuritatea si gelozia merg adesea mana in mana.

Odata ce incepeti sa lucrati pentru a diminua puterea pe care o detine cu gelozie, va veti recupera o putere personala serioasa. Atingerea acelei puterei si invatarea de a va iubi fara validarea altui este un atribut excelent pentru a adauga la viata si relatiile viitoare. Retineti ca in timp ce traversati acest spatiu, sunteti obligat sa faceti greseli. Nu exista nici o cale de a naviga in gelozia neplacuta; pe masura ce fundatia dvs. devine mai puternica, cu cat veti deveni mai increzatori si veti invata sa aveti validare in interiorul dvs.

Cu totii experimentam invidia, dar nu trebuie sa fie un sentiment ingrozitor sau un defect de caracter perceput. Sansele sunt ca atunci cand va confruntati cu gelozie, devine o emotie mult mai usor de gestionat decat v-ati temut ca va fi.