Modificarile hormonale si celelalte probleme cu care doamnele se confrunta la menopauza sunt adesea insotite si de o crestere in greutate.

Kilogramele depuse in aceasta perioada vor fi din pacate greu de dat jos, avand in vedere ca organismul este setat ca dupa o varsta sa aiba cheltuieli energetice din ce in ce mai mici, aparand acea senzatie ca tot ceea ce mananci se depune.

Solutii din fericire exista, doar ca doamnele trebuie sa inteleaga ca au nevoie de vointa si de mici schimbari in modul de a se alimenta, dar si de ceva mai multa miscare, pentru a compensa tendinta organismului de arde din ce in ce mai putine calorii.

Procesul de slabire la menopauza nu este diferit de cel de slabire la orice alta varsta : tot despre balanta dintre caloriile ingerate si consumul lor este vorba. Daca mancam mai mult decat consumam, kilogramele se vor depune.

Problema este ca in aceasta perioada organismul isi reduce cheltuielile energetice, in concluzie si noi trebuie sa reducem numarul de calorii cu 2-300 in fiecare zi pentru a slabi – daca ne sunt de obicei necesare 2000 de calorii pe zi, dupa menopauza organismul va avea nevoie doar de 1800.

Pentru a slabi trebuie sa ii dam doar 1500 sa spunem, si aici intervine dificultatea, pentru ca tendinta femeilor este de a manca mai mult la aceasta varsta si nu mai putin.