Samponarea parului nostru este un concept relativ nou; primul sampon nu a fost introdus in America de Nord pana in anii 1930. Pana atunci, majoritatea oamenilor si-au spalat coapsele cu aceeasi bara de sapun cu care au spalat si restul corpului. Deoarece marketingul si publicitatea in legatura cu produsele de igiena au crescut, la fel si frecventa cu care americanii s-au scaldat. Potrivit companiei Procter & Gamble, americanii isi spala parul de doua ori mai mult decat omologii lor europeni.

Ruperea obiceiului

In timp ce sampoanele comerciale elimina murdaria si pielea moarta de la nivelul scalpului, ele si  indeparteaza parul de uleiuri naturale, determinand-l sa produca si mai mult. Multi dintre acestia contin si parabeni, conservanti folositi pe scara larga, care se considera ca actioneaza ca agenti de distrugere a hormonilor si laurii sulfat de sodiu si sulfat de lauree de sodiu, ingrediente care va pot deteriora si usca parul.

Scalpul fiecaruia este diferit. Parul gros, curat tinde sa arate mai bine fara spalare regulata; parul extrem de uleios poate beneficia de spalari zilnice. Trucul este sa gasiti ceea ce functioneaza pentru dvs.