Pentru ca dorim sa aducem frumosul in viata noastra, de multe ori ajungem sa facem planuri care este posibil sa ne depaseasca cunostintele si posibilitatile. Un astfel de proiect poate fi si crearea unei gradini japoneze in spatele casei.

Gradina japoneza prin frumusetea si armonia ei face legatura cu natura, un lacas de liniste si pace unde putem sa ne plimbam zilnic pentru a aduce pacea in sufletele noastre. Putem citi pe internet foarte multe informatii despre gradinile japoneze, firmele de amenajari gradini posteaza informatii utile din care puteti invata foarte mult, vezi de exemplu postarile de blog de pe kalongarden.ro cu informatii utile despre plante pentru gradinarit.

Gradina japoneza trebuie gandita foarte amanuntit si armonios fara piese artificiale sau de plastic, materialele artificiale au o alta vibratie si ies cumva din ideologia gradinilor japoneze care tind spre naturalete si simplitate.

Cand incepi proiectarea unei gradini japoneze trebuie sa ai in vedere ce tip de gradina doresti sa construiesti, vezi exemple aici. Gradina japoneza poate fi de patru tipuri, Gradina Zen, Gradini mici de curte, Gradini de plimbare si Gradini de ceai. In functie de tipul gradinii japoneze pe care doriti s-o proiectati trebuie sa alegeti materialele de contructie.

Un element foarte important in constructia unei gradini japoneze sunt pietrele de diferite dimensiuni si forme, ele asigura elementul principal in constructia gradinii. Asezarea pietrelor trebuie sa fie facuta in asa fel ca acestea sa fie in armonie si pace exact cum este si in natura unde nu exista schimbari bruste ci totul decurge lin si armonios. La gradinile japoneze putem observa de exemplu pietre suprapuse intr-o ordina descrescatoare conform legii armoniei.