Ce au in comun 100 ml de vodca, extract de vanilie si ulei esential?

Toate acestea servesc drept baza pentru parfumurile naturale, de casa. Lumea DIY s-a dezvoltat masiv, iar parfumurile nu vor fi lasate in urma. Daca sunteti alergic la parfumurile traditionale, cautand un miros de zi cu zi mai usor, dorind sa eliminati chimicalele potential daunatoare sau nutriti o dorinta puternica de a crea un parfum care este la fel de unic ca si dvs., iata cum va puteti crea propriul dvs. parfum personalizat acasa.

Longevitatea sta in baza

In majoritatea retetelor, cantitatea mica de alcool din baza este asociata fie cu extract de vanilie, fie cu un tip de ulei, cum ar fi jojoba sau susan. Unele retete folosesc doar vodca ca baza; unii folosesc doar jojoba. Experimentati diferite amestecuri si gasiti-le pe cele mai potrivite pentru dvs.

Uleiuri esentiale

Alegeti uleiuri esentiale pentru nota de sus, nota de mijloc si nota de baza. O nota de sus este primul miros care va fi observat si cel mai rapid de evaporat. Nota de mijloc va disparea dupa cateva ore si va servi ca „inima” parfumului. Nota de baza este ancora parfumului si va dura cel mai mult.

Iata cateva exemple de note de top, de mijloc si de baza:

Notele de varf: Citron, eucalipt, grapefruit, lavanda, lemongrass, portocala, menta.

Notele de mijloc: seminte de morcov, musetel, salvie, fenicul, ac de brad, geranium, iasomie, floare de tei, nucsoara, pin, roz, rozmarin, lemn de trandafir, ceai, cimbru, ylang-ylang

Note de baza: radacina de Angelica, balsam, lemn de cedru, tamaie, ghimbir, patchouli, lemn de santal, vanilie

Blending-ul final

Faceti amestecul de ulei esential. O regula buna este nota de 20%, nota de mijloc de 50% si nota de baza de 20%.