Zapada, inghetul si ploaia au lasat urme vizibile pe drumurile judetene si inter-judetene. Soferii resimt cel mai tare aceasta problema pentru ca gropile de pe sosea le dau mari batai de cap.

Care este solutia intr-o astfel de situatie? Reabilitarea drumului, bineinteles. Cum se face reabilitarea drumului cel mai usor? Printr-o tehnologie de drumuri revolutionara propusa de American Roads, ce reuseste sa redea solului structura initiala.

Care este solutia cea mai buna de reabilitare a drumului?

PERMA-ZYME 11X, o metoda care a revolutionat mijloacele de reabilitare a drumurilor, in toata lumea. Produsul este multi-enzimatic si a fost creat special pentru a lega solul. Reuseste sa imbunatateasca aspectul si sa redea drumurilor stabilitatea initiala. Se poate folosi si in cazul barajelor sau altor proiecte asemanatoare.

Cel mai important aspect este legat de faptul ca produsul se degradeaza in mod natural, contribuind astfel si la imbunatatirea proprietatilor naturale ale mediului. Reprezinta una dintre cele mai convenabile metode pentru ca este o investitie pe termen lung. Introducerea acestei tehnologii, care este, in fapt, o substanta in compozitia solului, va face ca acesta sa reziste pentru o perioada cat mai lunga de timp astfel ca nu vor mai fi necesare lucrari de mentenanta sau reabilitare.

De aceea, ideal este sa se foloseasca aceasta solutie inca de la constructia drumurilor. Pentru cele vechi, este de ajuns sa fie intreprinse actiuni de reabilitare, insa cele nou construite au nevoie de aceasta tehnologie pentru a rezista si pentru a face fata conditiilor meteorologice schimbatoare.

Ce ofera in plus tehnologia PERMA-ZYME 11X?

Structura originala a solului este mult imbunatatita, acest lucru fiind vizibil si in economiile stabilite ulterior. Un studiu realizat recent a aratat ca utilizatorii au remarcat o scadere a cheltuielilor cu 25% dupa utilizarea acestei tehnologii speciale.

Din moment ce drumul este din ce in ce mai dur si mai rigid, creste si capacitatea acestuia de a sustine trafic intens. In felul acesta, nu ne vom mai confrunta cu drumuri crapate sau cu cratere imense in mijlocul drumului, care vor impiedica sau vor limita traficul in zona respectiva.

Aceasta metoda este benefica si pentru mediu pentru ca materiale precum pietris sau sol nu mai sunt irosite. Prin faptul ca permite refolosirea resurselor existente, reuseste sa faca atat o economie din punct de vedere al costurilor, cat si una din punct de vedere al influentei nocive asupra mediului.

Ce rol au enzimele in constructia de drumuri?

Odata introduse in sol, ele sunt absorbite si au capacitatea de a genera fie extensia, fie compresia lui. In esenta, reprezinta un catalizator care produce o reactie de ordin chimic. Enzima actioneaza constant asupra structurii solului si il ajuta sa ramana unit, fara sa produca cratere, crapaturi sau gropi.

Solul fuzioneaza cu ajutorul unor legatura chimice pentru ca, in fond, el este alcatuit din substante chimice. Aceasta tehnologie de actualitate pentru drumuri europene reuseste sa imbunatateasca aspectul si consistenta acestor legaturi chimice, conturand prezenta unei structuri care rezista in timp si care nu se lasa influentata de conditiile meteorologice precare.