Crearea unui spatiu de antrenament in casa in care locuiesti este o modalitate extraordinara de a incepe sa lucrezi pentru a atinge greutatea dorita. Solutia fizica vine cu multe beneficii care includ mai multa energie, o sanatate mai buna a inimii si o imagine de sine imbunatatita. Este important ca, in cazul exercitiilor, sa incepi cu unele echipamente de baza si sa adaugi altele mai complicate cand ajungi la etapele intermediare ale acestui proces. Iata cateva dintre echipamentele recomandate incepatorilor:

Cardio Punching Bag

Lovirea pungii este un antrenament de fitness complet. Poti obtine una care atarna sau care este fixata bine pe podea. Incepe cu una de aproximativ 20 de jabi. Desi luptele de final pot fi populare, asteapta sa incluzi lovituri de picior atunci cand te simti tu pregatit. Acest antrenament iti va tonifica partea superioara a corpului si iti va spori rezistenta.

Salteaua de exercitii

O saltea potrivita trebuie sa fie flexibila, pentru ca tu sa poti face exercitii, dar si yoga. Poti, de asemenea, sa folosesti salteaua pentru a face push-up-uri, sit-up-uri si alte miscari.

Biciclete fitness

Sanatatea cardiovasculara este intarita de exercitiile la bicicletele fitness. Unele biciclete sunt indeajuns de mici incat sa se potriveasca in orice camera. Cu cat pedalezi mai tare, cu atat rezistenta este mai puternica.

Greutati

Setul de greutati este un element esential pentru oricine doreste sa se apuce de fitness de acasa. Cu acest echipament, vei putea sa efectuezi o varietate de miscari. Greutatile sunt excelente pentru tonifierea si construirea musculaturii.

Greutati reglabile

Cand ai greutati libere, poti adauga mai multe miscari in zona pieptului cu aceste greutati reglabile. Aceste greutati iti vor construi pectoralul inferior si superior. De asemenea, te pot ajuta si la abdomene sau exercitii care implica ridicarea picioarelor.

Cureaua de greutate

Este important sa ai o centura de siguranta care sa iti ofere o asistenta adecvata in spate atunci cand te antrenezi. Selecteaza una care se potriveste foarte bine cu trupul tau, dar nu impiedica in mod semnificativ miscarea. Este bine sa porti intotdeauna o centura. Nu vei ajunge intr-o forma foarte buna daca, datorita exercitiilor, te vor apuca durerile de spate.

Odata ce ai instalat aceasta “sala de gimnastica” in confortul apartamentul tau, nu ezita sa obtii sfatul anumitor experti de fitness sau sa apelezi la serviciile unui antrenor personal, la inceput, pana ce iti vei da seama singur cum trebuie sa faci exercitiile.

Sursa de informare: Fitness Master

Sursa foto: Pixabay