Motivele pentru care centrele urbane raman in topul celor mai indragite destinatii de vacanta sunt dintre cele mai diversificate, iar spre surprinderea noastra Bucurestiul este considerat o alegere inspirata, creativa si originala. Bineinteles, pentru o persoana care locuieste in Romania misterele capitalei sunt demult deslusite, insa un turist va fi impresionat deopotriva de dinamismul si potentialul social pe care il expune Micul Paris, de multiplele obiective turistice, istorice, geografice sau culturale pe care acesta le-a mostenit sau de caracterul pestrit al peisajului autohton – o trasatura pe care o apreciaza atat persoanele provenite din staticul mediu european, cat si turistii proveniti din tari ceva mai conservatoare, precum cele ale Orientului Mijlociu.

Daca sunteti atrasi pentru prima data in mrejele Bucurestiului trebuie sa constientizati faptul ca aglomeratia citadina este la ordinea zilei, iar pentru a va destinde programul social si cel turistic este de preferat sa alegeti acele hoteluri Piata Unirii, unitatile de cazare din imprejurimile Centrului Istoric fiind recunoscute prin prisma serviciilor calitative pe care le pun la dispozitia oricarui vizitator, indiferent daca acesta provine de pe meleaguri mioritice sau are origini occidentale. La indemana este sa va gasiti cazare in Centru prin www.hotel-bucuresti.com, aici unitatile fiind clasificate in functie de calificativul definitoriu pentru serviciile prestate, care acopera punctele principale de interes pentru un turist pretentios: ambianta generala a hotelului, amabilitatea si discretia personalului angajat, curatenia la nivelul incaperilor sau maiestria bucatelor preparate in cadrul restaurantelor proprii.

Fara doar si poate, exista o sumedenie de hoteluri Bucuresti care respecta standardele calitative urmarite de turistii exigenti, care doresc sa petreaca un concediu plin de satisfactii in inima capitalei noastre. Sunt constient de faptul ca Bucurestiul reprezinta una dintre cele mai scumpe destinatii autohtone si din aceasta cauza m-am decis sa va simplific putin research-ul  oferind cateva detalii interesante despre doua dintre cele mai populare hoteluri din preajma Centrului Vechi. Ei bine, impresiile mele sunt apretate intr-un procent considerabil de subiectivitate, asa ca voi incepe prin a vorbi despre una dintre destinatiile mele preferate de vacanta si anume hotel Rin Central – locul unde ma simt ca acasa.

Da, strada Traian 55 gazduieste unul dintre hotelurile mele preferate, care a fost renovat complet in anul 2011. Motivele pentru care revin cu placere in aceasta locatie luxoasa sunt dintre cele mai diversificate, insa fiind o fire gurmanda nu pot sa ignor aportul pe care il au cele doua restaurante proprii in alegerea mea. Localurile „International” si „Viviere” se regasesc in topul preferintelor mele culinare, aici avand posibilitatea sa gustati deopotriva din imbelsugatele platouri traditionale, dar si din cele mai populare delicii gastronomice recunoscute pe plan international. Camerele spatioase, distanta nesemnificativa pe care trebuie sa o parcurg pentru a ajunge in Centrul Istoric si ambianta eleganta sunt artificiile care m-au fidelizat de-a lungul timpului.

Recunosc, sunt o fire mai mult decat comoda si imi place sa ma bucur pe deplin de concediile si asa rarefiate in programul meu aglomerat. Unul dintre motivele pentru care aleg sa ma intorc tot mai des in Bucuresti este hotelul NH, un spatiu de cazare care bifeaza cu brio pretentiile mele exigente. Incepand cu design-ul minimalist al camerelor – concept decorativ pe care il apreciez intru totul si terminand cu facilitatile conexe pe care le pune la dispozitia turistilor, complexul NH imi inspira de fiecare data incredere si profesionalism. Asadar, nu evitati sa vizitati Bucurestiul doar pentru ca pare la prima vedere o destinatie inaccesibila sau lipsita de farmec, ci alegeti sa demontati pe cont propriu aceste mituri false si veti ajunge sa va bucurati pe deplin de avantajele unei escapade in capitala.