Porti rochite scurte, colorate, cu taieturi simple? Atunci esti „70’s.”

Iti croiesti singur hainele? Inseamna ca porti „handmade”.

Inca te mai imbraci cu hainele din liceu sau cu ale bunicii? Atunci apreciezi „vintage.”

Nu doar podiumurile de la Milano ofera „tendinta” in moda. Inspiratia poate veni de oriune.

Este foarte bine cunoscuta stransa legatura pe care muzica o are cu moda. Adolescentii rebeli, care refuza cu inversunare sa poarte haine „la moda” au creat ei insisi tendinte in moda. Dupa ce Nirvana a devenit faimoasa, toata lumea a inceput sa poarte camasi cadrilate si blugi sfasiati. Astazi vedem zilnic adolescenti imbracati „emo”.

Nu conteaza marca hainelor tale, vechimea lor, ci modul in care le imbini si atitudinea pe care o ai purtandu-le. Trebuie sa recunosrtem ca Audery Hepburn nu ar mai fi fost invocata ca un etalon al elegantei daca nu ar fi avut eleganta gesturilor.

Specacolului pe care ni-l ofera strada poate rivaliza uneori cu prezentarile de moda ale celebrilor creatori. Uneori chiar stradaharajuku devine inspiratie pentru podium. Cunoastem spectacolul strazilor din Japonia si fenomenul „Harajuku.” Tunsori asimetrice, culori tipatoare, haine desprinse din benzile desenate.

Indiferent daca ne place sau nu, moda face parte din vietile noastre. Si nu trebuie sa facem prea mult efort pentru a fi „la moda”. Hainele pe care nu le-ai purta astazi in ruptul capului maine pot fi la moda.. Asa ca, tot ce trebuie sa faci e sa te imbraci asa cum iti place TIE, asa cum te simti bine… si nu se stie cand TU insati ai putea lansa o noua tendinta.