Daca ati vizitat vreodata vreun site de filme, fie numai pentru a afla daca un film a fost lansat pe marile ecrane, e imposibil sa nu fi vazut vreo lista cu cel putin in film in care Sir Anthony Hopkins a jucat. Socotit a fi unul dintre cei mai mari actori contemporani inca in viata, galezul de 73 de ani are in spate o cariera de aproape 50 de ani (47, ca sa fim mai exacti) in spate, cu sanse mari de a ajunge pana la fenomenala performanta de 60 de ani industria filmului.

Prima pelicula in care a aparut Sir Anthony Hopkins a fost “Autobuzul alb” in 1967, urmata fiind in anul urmator de “Leul in timpul Iernii”. Totusi, nu pentru rolurile acestea s-a remarcat neaparat actorul, si nici macar pentru rolul de “Adolf Hitler” pe care l-a interpretat in 1981 in filmul “Buncarul”. Anthony Hopkins a avut primul rol magistral in 1991 in “Tacerea Mieilor”, acolo unde l-a interpretat pe Hannibal Lecter, unui psihiatru genial, dar nebun, cu valente de ucigas in serie. Rolul i-a adus un premiu Oscar pentru “Cel Mai Bun Actor”, precum si recunoastere la nivel mondial.

Au urmat apoi roluri complicate:

  • Van Helsing in ecranizarea romanului lui Bram Stoker, “Dracula”;
  • Richard Nixon in productia omonima;
  • Pablo Picasso in “Surviving Picasso” (1996);
  • Hannibal din nou, la 10 ani de la aparitia primului film;

La 70 de ani, Anthony Hopkins a demonstrat ca poate juca in 2 filme total diferite, dar si ca poate face 2 roluri magistrale in acelasi timp. In 2011 a jucat in Thor, dar si in “The Rite”, pelicule pe care cu siguranta le-ati vazut listate pe site-urile de filme online. In “The Rite”, Hopkins a jucat rolul parintelui Lucas, un preot-exorcist experimentat, dar batran, care ajunge sa fie posedat de catre demonul Baal. Filmul e probabil cea mai buna productie din ultimii 3 ani, spre lauda marelui actor, fara de care cu siguranta nu s-ar fi ajuns la succesul masiv.

Dovada ca Hopkins nici macar nu se gandeste la retragere sta faptul ca in 2014 va aparea in 3 filme total diferite: Noah, Solace si Rapirea lui Freddy Heineken, in toate trei avand roluri principale.