Gradina este spatiul nostru intim unde dorim sa ne retragem pentru a trai clipe linistite dupa o zi de munca istovitoare. Trebuie depusa foarte multa munca sa curatam toti copacii de frunzele moarte si sa scoatem buruienile lasand doar iarba tunsa si florile.

In timpul verii cand caldura devine insuportabila si gradina va suferi la fel ca noi, este foarte important ca in fiecare dimineata devreme sau seara tarziu sa udam gradina. Astfel putem asigura umiditatea necesara florilor si plantelor din gradina, protejandu-i de uscare si distrugere.

Cea mai usoara metoda de a uda plantele este sa conectam un furtun de apa la robinet si sa udam flortile si plantele din gradina noastra. Cum arata insa gradina daca in mijlocul ei serpuieste toata ziua furtunul de apa? De aceea dupa ce terminam udatul gradinii, furtunul de apa se poate aduna si depozita intr-un loc special amenajat. Astfel aspectul neplacut al furtunului de apa care sepuieste prin gradina dispare si ramane gradina curata si aranjata.

Pentru a muta furtunul usor exista posibilitatea sa utilizati un maner cu bobina pe care poate fi infasurat furtunul dupa utilizare, astfel este mult mai usor de transportat dupa ce munca s-a terminat. Unele firme sunt mai inovative, in cazul in care gradina este destul de mare si este nevoie de un furtun de apa destul de lung, ei propun un mic carucior pe care este bobina de la furtun si poate fi foarte usor mutat dintr-un loc in altul pe roti. Astfel nu este necesar sa ridicati greutati mari si va fi mult mai usoara manevrarea furtunului.

Cand mergeti in magazinul cu unelte de gradinarit, merita sa va uitati ce sisteme de stocare a furtunului de apa au mai aparut si sa alegeti care va este mai la indemana.

Pentru depozitare, putem depozita furtunul de apa intr-un sopron care se situeaza langa gradina, unde avem si celelalte unelte pe care le utilizam in amenajarea gradinii sau chiar in garaj pe un raft de unde putem lua oricand foarte repede.

Exista si alte metode ce pot fi utilizate pentru ascunderea sistemului de irigare pentru gradina, sunt unele ornamente speciale care cum ar fi vasele de curte in care pot fi depozitate furtunurile din gradina. Ele, in pozitia adunata, nu se vad, insa pot fi scoase foarte rapid din sistemul de depozitare pentru a fi utilizate.

Cand alegem arhitectura gradinii trebuie sa facem in asa fel incat furtunurile ascunse in vasele de curte sa fie usor de luat si sa ajunga furtunul chiar si in cel mai indepartat colt al gradinii. Astfel pe langa faptul ca pastram aspectul ingrijit al gradinii, pastram la indemana materialele necesare intretinerii gradinii, pe care le putem utiliza zilnic si regulat pentru a asigura umiditatea necesara plantelor de gradina.