A infiinta o noua firma poate insemna primul pas catre succes antreprenorial. Nu stii niciodata cand o idee buna, chiar daca a fost facuta cu bani putini, poate ajunge la performante foarte mari. De aceea orice initiativa de incepere a unei noi afaceri trebuie sustinuta in societatea noastra cu cat mai mult sprijin, deoarece poate fi una din modalitatile prin care tara noastra sa reuseasca sa evolueze din punct de vedere economic.

Pentru infiintari firme poti sa apelezi in orice moment la un avocat specializat juridic pentru infiintarea oricarui tip de firma. Un aspect important pe care il vei avea de luat in calcul in momentul in care iti vei infiinta o firma este sa vezi care urmeaza sa fie sediul social. Poti opta intre mai multe variante, doua dintre ele presupun sa cheltuie suma de bani mai mici sau mai mari, iar cealalta inseamna sa reusesti sa obtii foarte multe aprobari: atat de la asociatia de proprietari a blocului, cat si de la vecinii din apropierea apartamentului (de sus, de jos, din stanga si din dreapta).

In functie de ceea ce alegi va trebui sa te pregatesti fie cu foarte multa rabdare, fie cu destul de multi bani. Daca ai nevoie de o solutie intermediara, fara prea multa bataie de cap, iar costurile sa fie rezonabile, atunci poti sa iei in calcul stabilirea sediului social la avocat. In schimbul unei chirii stabilite prin contract, ai posibilitatea sa stabilesti sediul social la o firma de avocatura, fara sa ai totusi posibilitatea de a-ti desfasura activitatea in acelasi loc. Totusi, firma iti poate pune la dispozitie posibilitatea de a primi si de a-ti preda periodic corespondenta care ajunge pe adresa sediului social.

Chiar daca pare o solutie destul de buna, va trebui sa ai totusi in vedere faptul ca sediul social la avocat nu poate fi mentinut pentru o perioada mai mare de 1 an. Dupa expirarea acestei perioade de timp, firma este nevoita sa aiba un sediu social propriu.