Tocmai te-ai decis ca e timpul sa faci o schimbare sau esti impins de imprejurari catre o noua locuinta? Ca mai bine de jumatate din romani, esti cu siguranta pus in situatia de a aplica pentru un credit ipotecar – pentru a gasi noua locuinta, desigur. Daca nu ai mai intrat in contact cu aceste tipuri de servicii financiare, poti sa te informezi cu ajutorul acestui articol, ce va incepe cu diferentele dintre variantele de creditare in RON si euro.

Una dintre diferentele dintre aceste doua tipuri de credit ipotecar, in lei (RON) sau euro il reprezinta taxa de evaluare. Indiferent ca apelam la un broker individual de credite de acest tip, ori ca ne indreptam catre catre o companie sau firma specializata in oferirea acestor tipuri de servicii, vom observa ca acest tarif difera. Nu in ultimul rand, daca ne indreptam catre birourile bancilor ce au acest departamente de creditare in euro, vom putea nota si aceste diferente. Desi la o analiza mai atenta s-ar putea sa intelegem ca nu acesta e  cel mai important criteriu. Ci aspecte precum valoarea maxima finantata, perioada de creditare, suma maxima acordata, avansul minim (cunoscut si ca aport propriu), dobanda fixa sau taxele implicite obtinerii unui asemenea credit ipotecar; putem aminti astfel comisionul de acordare, costurile legate de asigurarea lunara obligatorie a imobilului (ca si procent din valoarea evaluata a respectivei locuinte ori cladiri); comisionul de rambursare anticipata etc.

Alte informatii pe care trebuie sa le luam in considerare sunt deseori grupate in anumite categorii, pentru a fi mai usor salvate pe calculator sau tiparite – pentru ca majoritatea dintre romani se indreapta catre ofertele online:

– Tipurile de venituri ce sunt acceptate de catre banca – sunt incluse deseori salariile, pensiile, surse PFA, Chirii, Dividende, drepturi de autor, venituri din strainatate, altele (diurne, venituri din rente viagere)

– Documentele obligatorii celor ce aplica pentru acest credit – de obicei e vorba de actul de identitate, adeverinta de venit, declaratia autentificata la notar cu privire la incadrarea in conditiile programului Prima Casa

– Informatiile referitoare la efectuarea respectivelor plati: modalitati de plata si rambursare

Insa mai mult decat informatiile ce sunt disponibile online sau in pliantele sau ofertele tiparite, putem sa stabilim o intalnire cu specialistii in brokeraj credite.