La data lansarii in anul 2014, iPhone 6 a fost unul dintre cele mai bune si peformante smartphone-uri de pe piata.

Lansat intr-un nou design complet retusat, cei de la Apple au imbunatatit telefonul din punctul de vedere al caracteristicilor software si hardware, personalizandu-le totodata. Combinatia dintre aceste componente l-au facut unul dintre cele mai puternice si inovatoare smartphone-uri aparute.

Principalele imbunatatiri ale noului model s-au vazut inca de la inceput. Cand vorbim de display iPhone 6, calitatea este cu mult superioara celorlalte modele. Rezolutia la un ecran iPhone 6 este de 1334×750, cu mult mai mare fata de precedent, oferind totodata o experienta vizuala mult mai buna. Contrastul este imbunatatit, avand o paleta de culori mult mai diversificata. Cand vine vorba de dimensionare si raportul de contrast, acesta este reflectat prin ecranul iPhone 6 care reproduce imaginile surprinse intr-o maniera mult mai buna.

Desi camera foto este mai mica ca a competitorilor, la acest model au intrecut cu siguranta asteptarile, calitatea fotografiilor fiind superioara altor smartphone-uri. Design-ul nu este atat de atragator ca cel al iPhone-ului 5, acesta remarcandus-e prin forma unghiulara, parca sculptat din sticla, insa este un design mai sigur si mai usor. Cu toate ca este mult mai mare ca dimensiune, iPhone 6 are o baterie mult mai buna, iar calitatea se vede inca de la primul contact cu acesta.

Singurul obiect folosit in constructia modelului si care este evident in design este camera foto care iese putin in relief, lucru care ar putea deranja utilizatorii mai pretentiosi. Iphone 6 ofera o experienta de utilizare placuta, senzatia de atingere a sticlei din fata nu este foarte diferita de elementele metalice, Apple renuntand la insertiile din sticla pe pe spatele dispozitivului, oferind parca un design mai inchegat.

Ecranul unui iPhone a avut intotdeauna o calitate buna cand vine vorba de afisare, luminozitate si culorile folosite. Functionalitatile atribuite noului modele fac ca imaginile surprinse sa fie mult mai bune din punct de vedere calitativ prin focalizarea pixelilor, elemente suplimentare care functioneaza in cazul in care lumina nu este favorabila, de aceea rezultatul fotografiilor surprinse pe timpul noptii sunt atat de bune. Butoanele s-au modificat si ele. Cel de power s-a mutat in partea de sus, unde majoritatea telefoanelor de dimensiuni mari le au, iar cele de volum se aseamana destul de mult cu cele pentru iPad Air.

IPhone 6 este unul dintre cele mai rapide telefoane fiind echipat cu un procesor dual-core A8 cu 68 de biti, despre care Apple afirma ca ofera o crestere de 25% a vitezei si o crestere grafica de 50% fata de iPhone 5S. Majoritatea aplicatiilor au fost optimizate astfel incat se incarca si functioneaza mult mai rapid decat ne asteptam.