Primul producator care a introdus tehnologia cu quartz, in 1969 a fost Seiko; mare parte din producatorii europeni au fost uimiti si in acelasi timp detronati. Ca o explicatie simpla, aceste ceasuri de barbati si de dama deopotriva puteau sa functioneze de acum pe baza bateriilor, fiind mai rezistente si mai durabile.

Ca sa nu mai mentionam costurile mult mai reduse de productie. Acest pas a revolutionat intr-o mare masura industria ceasurilor de mana, facandu-le mult mai accesibile, precum un standard adoptat la nivel global.

Variaza stilul acestor ceasuri

Exista modele ce se potrivesc la o tinuta casual/sport, office sau eleganta. Nu ne referim aici doar la functii, tipul curelei (piele, metal sau silicon) la functii sau la tipul cadranului ci la imaginea sa in mare.

Acorda o atentie sporita marimii si formei cadranului si incheietura proprie

Pe unii barbati, mai bine facuti, un ceas de mana cu un cadran mic poate arata de la departare ca un ceas pentru doamne, dezavantajandu-i deci. In plus, trendul actual este cel al cadranelor mari.

Gama de ceasuri electronice de barbati raspunde la numeroase din sectiunile enuntate mai sus, fiind accesibile pentru orice tanar sau adult care incearca sa isi diversifice accesoriile si sa isi imbunatateasca look-ul. Mai mult decat utile, aceste ceasuri impresioneaza prin aspectul superior, bine finisat.