Sa fie istoria Imperiului Roman, sa fie Umanismul si Renasterea, zecile de obiective arhitecturale, relieful spectaculos, oamenii calzi si plini de viata, traditiile sau gastronomia locala care a cucerit intreaga lume ? Sa fie toate acestea? Adevarul este ca Italia este un izvor nesecat de resurse turistice. Un simplu sejur in Italia va va convinge ca a enumera motivele pentru care Italia este una dintre cele mai vizitate tari din lune, este o misiune imposibila.

De exemplu, celebrul Turn din Pisa este un monument-simbol al Italiei. Cu toate acestea, turnul inclinat care care cantareste 14,500 tone, nu este nimic altceva decat o mare greseala arhitecturala. Astazi, aceasta greseala este unul dintre motivele de mandrie ale italienilor si un important obiectiv turistic. Acest lucru spune multe despre cum vad italienii turismul.

Sejurul in Italia te va imbogati

Economia Italiei este foarte mult sustinuta de turismul intern. Milioanele de turisti care viziteaza anual Italia aduc cu ei foarte multi bani. Dar cred ca este un targ mai mult decat corect. Cine se intoarce dintr-un sejur in Italia, se va intoarce mult mai bogat decat plecase.

Vorbim de o tara din Peninsula Italica, bogata in frumusete naturala. Scaldata in apele cristaline ale Marii Mediterane, conturata de plaje cu nisip fin, inaltata de Muntii Apenini, completata de insulele Sicilia si Sardinia, provocata de spectaculosul vulcan Etna si rasfatata de lacul Como, Italia este o bijuterie slefuita de cele mai frumoase forme de relief.

Daca mai este nevoie, amintesc si de legendarul Vatican si de Colosseum, de Fontana di Trevi, sus-amintitul Turn Din Pisa, de Scala si Domul din Milano. Sau poate uitati de frumoasele gondole venetiene, de portul Palermo, de romantismul Florentei sau de Valea Templelor. Nu reusesc sa pun in cuvinte toate frumusetile cu care defileaza mandra aceasta tara, dar un sejur in Italia este o buna ocazie sa aflati despre ce minuni inca nu am mentionat.

Eu am vizitat Italia si recunosc cu bucurie ca este un loc cu oameni voiosi si deschisi. Vara este un sezon perfect pentru un sejur in Italia, pentru ca marea este superba si distractia nu are limite. Dar Italia este superba in orice sezon. Partiile de ski sunt excelente pentru practicarea sporturilor de iarna iar daca vrei sa iti organizezi sejurul in Italia cand frunzele incep sa cada, romantismul oraselor italienesti te vor fura din lumea reala si te vor duce pe un taram de vis.

Dar daca vrei sa te bucuri din plin de frumusetea ei spectaculoasa, trebuie sa iti organizezi cu grija sejurul in Italia. Pentru ca frumusetea ”cizmei” nu se afla doar in varf sau in toc. Si pentru ca ”grija” nu este un cuvant care sa ne entuzismeze prea tare, trebuie sa o lasam pe seama altcuiva. Mai exact pe seama unei agentii de turism cu experienta. De exemplu, Triptailor. ro este o agentie online care organizeaza sejururi de lux in Italia si in multe alte colturi ale lumii.

Odata ce ai scapat de aceasta grija, pregateste-te pentru o incursiune in lumea fascinanta a Italiei. Vei intelege de ce isi merita statutul si de ce turistii se indragostesc de visul italienesc.

Comments are closed.