In momentul in care intra in viata noastra pe langa beneficiile pe care le ofera are si nevoi. Nu vorbim numai de consumul de carburant, de taxe si impozite pe care fiecare trebuie sa le achite, ci si de intretinerea ei.

Acest lucru inseamna in primul rand reparatiile si schimbarea pieselor uzate sau carora le-a scazut performanta, imbunatatirile cu accesorii auto pentru a reimprospata imaginea masinii si pentru a da un look nou vehiculului vechi.

Unii oameni considera ca o masina trebuie utilizata pana se strica si pentru a economisi nu fac reparatiile la timp, astfel autoturismul se strica din ce in ce mai mult pana devine inutilizabil si reparatiile costa mai mult decat valoarea masinii. Este cert ca daca o piesa care functioneaza defectuos nu este schimbata la timp, aceasta va avea efect negativ asupra functionarii altor piese care se vor strica la randul lor. Astfel in timp, vom fi nevoiti sa schimbam si piesa respectiva, iar economisirea dintr-o parte ne scoate si mai multi bani din buzunar.

Mai devreme sau mai tarziu toate masinile se uzeaza, iar daca nu aveti grija de ele se vor uza mai repede. Daca schimbati din timp piesele uzate, masina va functiona la performanta normala si piesele nu vor fi fortate ceea ce nu va duce la o uzura rapida.

Intrebarea este cand doriti sa faceti reparatii, daca alegeti piese noi sau la mana a doua? Pentru a face o alegere corecta trebuie sa ne gandim la utilitatea lor in timp si la banii economisiti, de aceea o sa prezint amvbele variante scurt pentru a a face alegerea corecta.

Piesele second hand sunt foarte populare la noi, sunt multe firme de dezmembrari care achizitioneaza masini la pret de fier vechi si le dezmembreaza pentru a scoate piesele inca functionale. Daca mergeti pe aceasta varianta o sa aveti sansa de a cumpara piese auto la un pret relativ ieftin, de multe ori la un sfert din pretul piesei noi. Problema este cand piesa nu va da performanta la care ne asteptam sau nu este compatibila suta la suta cu masina noastra.

Chiar daca poate fi modificata si masina functioneaza bine cu ea, trebuie sa fim pregatiti ca durata de viata a acestei piese va fie mult redusa in comparatie cu o piesa noua. Totodata se poate intampla ca din cauza acestei piese masina sa nu functioneze cum trebuie si din acest motiv sa se uzeze mai repede alte piese, ceea ce cu o piesa noua nu s-ar fi intamplat.