Daca ti-ai pregatit deja bagajele si te tot intrebi unde ar trebui sa petreci urmatoarea vacanta, daca iti doresti sa imbini odihna pasiva cu odihna activa, atunci ar trebui sa vizitezi Bucovina. Nu ai nevoie decat de un loc de cazare primitor si multa voie buna. In continuare iti vom prezenta 5 motive pentru care sa alegi acest tinut de poveste.

1.Legendarele manastiri pictate si ctitorite in perioada lui Stefan.

Merita sa faci un tur al manastirilor Voronet – Manastirea Humorului – Moldovita – Sucevita – Putna – Arbore si sa descoperi albastrul de Voronet, rosul de Humor si verdele manastirii Arbore. Vei fi cu adevarat surprins de intensitatea culorilor din picturile murale, care au rezistat in mod misterios vreme de sute de ani.

2.Rezervatiile naturale 12 Apostoli, Pietrele Doamnei si Cheia Zugrenilor.

Daca esti iubitor de drumetii, atunci cu siguranta vei aprecia privelistea oferita de acestea. Rezervaţia 12 Apostoli reprezintă o capodoperă a naturii care şi-a pus amprenta pe formaţiunile stâncoase la altitudinea de 1760 m. Cheia Zugrenilor constituie o altă atracţie turistică pitorească prin flora lemnoasă şi formele bizare ale stâncilor. Rezervaţia este poziţionată pe râul Bistriţa, la altitudinea de 740 m şi distanţa de 20 km de Vatra Dornei. Pietrele Doamnei se înalţă pe masivul Rărău la altitudinea de 1651 m. Formaţiunile stâncoase, peisajul sălbatic încântă privirea şi recompensează efortul celor care ajung până acolo.

3.Sporturi si activitati pentru turistii dornici de aventura.

Ai posibilitatea sa schiezi pe cateva din cele mai lungi partii din Romania si anume Dealu Negru din Vatra Dornei sau Partia Soimul din Gura Humorului, recunoscute pentru senzatiile tari pe care le ofera celor pasionati de schiat sau snowboarding.

Alte activitati pe care merita sa le incerci sunt raftingul pe raul Bistrita, plimbarile ecvestre sau cu ATV-ul in Parcul National Calimani, tiroliana, mountain biking sau drumetiile.

4.Muzeele si atelierele cu obiecte de artizanat.

Traditiile si obiceiurile locului le poti descoperi in cateva muzee cu exponate unice Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului, Muzeul Oului din Vama sau Muzeul International al Oualelor Incondeiate din Moldovita. Merita mentionat si atelierul de ceramica neagra al familiei Magopat din Gura Humorului sau Muzeul Etnografic cu obiecte din ceramica smaltuita.

5.Festivaluri cu iz de Bucovina

Bucovinenii marcheaza fiecare perioada a anului cu festivaluri menite sa onoreze darurile naturii dar si obiceiurile mostenite din strabuni. Festivalul de Datini si Obiceiuri, Serbarile Zapezii se desfasoara iarna. Primavara aduce Festivalul National al Oualelor Incondeiate. Festivalul Pastravului si Festivalul Bujorului de Munte au loc vara, iar toamna aduce Festivalul Fructelor de Padure.

Bucovina a fost dintotdeauna si va ramane un tinut al istoriei, legendelor, marcat de traditii, obiceiuri, oameni harnici si primitori. Bucovina te asteapta!