Partea a doua: Care este cel mai bun mod de a trata iritatiile aparute din cauza scutecelor?
extramile /Pastrati copilul curat si uscat prin schimbarea scutecelor frecvent. Asta poate insemna sa va treziti in toiul noptii pentru a schimba scutecul bebelusului. Clatiti zona scutecului foarte bine la fiecare schimbare de scutec. Unii parinti pastreaza fase de bumbac si o sticla cu apa calduta la masa de infasat pentru o curatare mai usoara. Tamponati pielea bebelusului, nu o frecati!
Folositi o crema antiiritanta dupa ce schimbati scutecele, ajuta la protejarea pielii bebelusului de urina si “scaun”. Exista cateva unguente “bariera” pe piata cum ar fi unguentul petrol si oxidul de zinc alb, care este mai gros si mai bun pentru protejarea pielii bebelusului.
Lasati-i scutecul un pic mai larg sau folositi scutece putin mai mari pentru a lasa aerul sa circule . Daca bebelusul dvs. foloseste scutece de panza, nu folositi pantaloni din material plastic. Daca ati cumparat scutece de unica folosinta, incercati alta marca pentru a vedea cu care se acomodeaza bebelusul.
In cazul in care vremea este frumoasa si este cald si copilul se poate juca afara sau intr-o camera unde podeaua se poate curata usor, este indicat sa nu folositi scutece sau unguent pentru cat mai mult timp posibil in fiecare zi. Expunerea la aer va grabi vindecarea.
Lasati funduletul gol copilului in timpul somnului ori de cate ori are o eruptie. Puneti o folie de plastic sub cearceaf pentru a nu uda salteaua.
Cum pot preveni dermatita de scutec?
Mai jos aveti cateva masuri preventive:
Cea mai buna masura preventiva impotriva eruptiilor cutanate este un fundulet uscat, asa ca, schimbati cat de repede puteti scutecele umede sau murdare.
Curatati zona genitala de fiecare data cand schimbati scutecul, tamponand zona fara a o freca.
Daca este predispus la eruptii cutanate acoperiti fundul bebelusului cu un unguent protector dupa fiecare schimbare de scutec.
Sariti peste pudra de talc, fiindca este nociva pentru plamanii bebelusului daca acesta o inhaleaza. Daca totusi doriti sa folositi pudra, folositi formula mai sigura pe baza de amidon de porumb.Agitati pudra si puneti-o in mana, la departare fata de bebelus, niciodata direct pe el sau langa el. La fiecare schimbare de scutece, se spala cu atentie orice urma de praf ce se acumuleaza in pliurile pielii bebelusului.
Nu strange scutecul foarte mult astfel incat sa nu existe spatiu ca aerul sa circule. Hainele lejer vor ajuta ca pielea funduletului sa respire. Evitati folosirea unor pantaloni din plastic sau alt material etans.
Alaptati copilul cat de mult puteti. Alaptarea creste imunitatea copilului dvs la infectii si in general va avea mai putina nevoie de antibiotice
Ce mai discuta lumea pe aici