Cand ai de ales intre atatia furnizori de termopane, cea mai buna idee este sa studiezi atat produsele cat si istoricul companiei in cat mai multe detalii. Pe piata exista atat ofertanti care incearca sa iti vanda tamplarie de proasta calitate sau rame second hand reconditionate, cat si proiectare si manopera de prima clasa. Trebuie doar sa stii ce sa aleg si sa nu te lasi dus de nas de oricine iti promite un pret cu cateva sute de lei mai mic.

La o lucrare de renovare atat de importanta ca izolarea termica si fonica a casei tale prin instalarea de geamuri termopan, nu este cazul sa sacrifici din calitate in detrimentul banilor. Pana la urma lucrarea aceasta trebuie sa te tina cel putin 10 ani, daca nu chiar mai mult, fara sa necesite niciun fel de reparatii. Tamplaria la care se raporteaza probleme dupa doar 1-2 ani de folosinta s-ar putea sa duca la costuri mai mari, si batai de cap suplimentare fata de cheltuiala initiala. Nu te oprii la primul furnizor care iti iese in cale. Ai rabdare si studiaza putin piata, pentru ca axista multe firme tamplarie PVC a caror oferta este, poate, mai buna.

In prima faza, trebuie vazuta eficienta de reactie si viteaza de raspuns a companiei cu care vrei sa colaborezi. Trimite-le un mail cu intrebari de test sau o cerere de oferta pentru a vedea cat de repede ti se raspunde si cat de pertinent este raspunsul vis a vis de intrebarile tale. Nu uitati ca urmeaza o perioada de colaborare intensa intre tine si contractor, in urma careia vor trebui sa rezulte urmatoarele:

– designul, calitatea tamplariei, caracteristicile tehnice ale acesteia;

– caracteristicile tehnice si dimensiunile sticlei;

– pretul produselor si al manoperei si termenii de plata;

– durata de instalare;

– garantia asigurata si asistenta in caz de probleme;