Infectiile virale ale urechilor sunt mai greu de tratat, acestea presupunand in multe cazuri interventia chirurgicala, prin care un tub subtire este introdus in timpan. Acesta actioneaza ca un orificiu de scurgere al lichidului si pentru a elimina presiunea din interior.

In cazul in care polipii au cauzat infectia urechilor, acestia trebuie eliminati. Ca si in cazul amigdalelor, pot fi indepartati destul de usor, neexistant riscuri majore sau complicatii.

Prevenirea infectiilor urechilor
Prevenirea infectiilor la adulti este destul de simpla. Exista un spray nazal care inlatura bacteriile care pot duce la infectarea urechilor, spray care contine xylitol, o substanta care ajuta la respingerea bacteriilor inainte de a se acumula in mucoasa nazala. De asemenea, exista si guma pe baza de xylitor care, prin mestecare, elibereaza aceasta substanta in gura, in gat si catre canalele nazale care duc spre urechea interna. De asemenea, pentru prevenirea infectiilor este necesara o igiena stricta a mainilor, a nasului si a zonei urechilor.