Industria petrochimică este în creştere rapidă şi nevoia pentru aceste produse este în creştere, zi de zi. Produsele petrochimice includ : kerosenul, benzina, motorina etc. Acestea  sunt folosite la automobile pe scară largă pentru funcţionarea eficientă. Drept urmare motorina şi benzina trebuie să fie transferate de la unităţile de stocare (cisterne , rezervoare) în rezervoarele automobilelor.

Cele mai multe persoane stiu ca , pentru a transfera lichid dintr-un recipient in altul , trebuie ca recipientul in care se transfera sa se afle mai jos ca nivel , decat recipientul din care se aspira  . Este suficienta “ pornirea” fluxului de lichid (prin aspirare cu “ gura” spre exemplu) si lichidul va continua sa curga prin conducta in containerul de la partea de jos .

Dar, cu pompele de transfer de combustibil, nu mai trebuie să vă faceți griji pentru asta. Acum, cu noile invenţii în domeniul ştiinţei şi ingineriei, sistemele mai noi si sofisticate de distribuţie de combustibil, cum ar fi  pompele de transfer de motorina au cucerit piata. Acum, oamenii  pot transfera în condiţii de siguranţă aceste fluide, fără a provoca incidente nedorite sau contaminari ale mediului.

Pompele de transfer de motorina, care sunt utilizate  pentru alimentarea  rezervoarelor autovehiculelor sunt considerate a fi foarte sigure si usor de manevrat. Acest lucru va preveni orice fel de scurgere în timpul transferului de fluide petrochimice. Pompele electrice de combustibil care sunt disponibile pe piaţă, sunt extrem de fiabile şi sigure. Pompele de transfer pot fi alimentate la curent continuu sau alternativ  si au o funcţionare foarte eficienta.