Unul dintre preferatele mele pe care le putem practica vine si de la Judson Brewer, un psiholog care este considerat un expert in domeniul anxietatii. De multe ori, incercam sa fugim sau sa scapam de gandurile noastre anxioase, iar el argumenteaza impotriva acestui lucru. Putem folosi aceasta abilitate odata ce ne-am calmat corpul folosind abilitatile de mai sus. Aptitudinea se numeste RAIN si include:

Recunoaste / Relaxeaza-te: recunoaste ceea ce apare in interiorul nostru (tensiunea musculara, gandurile „ce-daca”).

Accepta / Permite: Ofera ceea ce apare in interiorul nostru spatiu pentru a fi acolo in loc sa alergi sau sa te distragi de la el. Aceasta este experienta ta. Permiteti-i sa fie prezent.

Investigati: Cum se simte corpul meu acum? Ce ganduri pot experimenta? Ce se intampla in mintea mea? Ce simt?

Nota / Nu atasati: Nota experienta; recunoaste ca „Am aceste ganduri sau aceste sentimente, dar nu sunt gandurile si sentimentele mele. Sunt trecatoare si pot veni si pleca. ”

Sper ca aceste abilitati sa va ajute in acest timp. Creeaza-ti spatiu in obiceiurile si rutinele tale de zi cu zi pentru a te conecta cu corpul si mintea ta. Ridicati-va de birou la si faceti un exercitiu de impamantare de 30 de secunde, exersati respiratia cu copiii dvs., luati un moment pentru a observa daca exista anumite zone din corpul dvs. tensionate si incercati sa le relaxati.

Amintiti-va, gandurile noastre sunt trecatoare, vin si pleaca, nu trebuie sa credem tot ceea ce gandim. Fii amabil in gandurile tale, recunoaste cand creierul tau gandeste incepe sa „inchida” si arata o compasiune si bunatate fata de tine, exersand unele dintre exercitiile de mai sus.