Dezvoltate mai mult de banci, departamentele de executari silite trezesc mai nou interesul agentiilor imobiliare din Bucuresti, Regatta fiind prima agentie imobiliara care promoveaza acest tip de proprietati. Baza de date a Regattaei numara peste 300 de anunturi imobiliare cu imobile executate silit, aceasta fiind cea mai mare oferta de executari silite din Bucuresti.

Avand in vedere cererea mare pentru astfel de imobile, care sunt la 50-60% din pretul pietei imobiliare, Regatta a ales sa lanseze departamentul de Executari Silite de la care se asteapta venituri importante in 2014, investitorii imobiliari amatori de chilipiruri vazand o oportunitate ce nu trebuie ratata. Pe de alta parte, si bancile par mai “prietenoase” in negocieri.

Cum se vand imobilele executate silit ?

Cei interesati de cumpararea de imobile executate silit este bine sa stie ca acestea au 2 forme de negociere: licitatie publica si vanzare directa.

Licitatie publica: imobilul executat silit este scos la licitatie de catre banca la un pret estimat de specialistii acesteia, urmand ca daca aceasta nu se vinde la prima licitatie, pretul sa scada cu 25%.

Vanzare directa: Cumparatorul negociaza direct cu banca pentru imobil, urmand ca suma propusa de cumparator sa fie discutata si aprobata de catre conducerea bancii.

Presedintele Regatta Imobiliare, Eduard Uzunov despre piata de executari silite

Intr-un interviu Eduard Uzunov vorbeste despre piata de executari silite in anul 2015, acesta exprimand-si increderea ca acest segment va fi unul dintre varfurile de lance ale experimentatei agentii imobiliare Regatta , spunand ca investitorii care aleg sa investeasca in imobile executate silit in 2016 vor fii castigatori!