Culorile au un efect important asupra unei persoane si ii pot influenta deciziile intr-o mare masura, dar partea frumoasa este ca nu toata lumea constientizeaza acest lucru, deci poti folosi psihologia culorilor in avantajul tau. Pe langa web design calitativ, culorile iti pot creste profiturile daca sunt utilizate cum trebuie, iar in cele scrise mai jos vei gasi semnificatia catorva dintre ele folosite mai des.

Rosu este o culoare puternica ce semnifica pasiune si totodata pericol. In cazul in care ai un site ce vinde echipamente de protectie pentru fel de fel de sporturi ce implica un grad mai ridicat de periculozitate, atunci aceasta culoare il va caracteriza perfect.

Albastru sugereaza incredere si este una dintre cele mai populare culori. In combinatie cu galben care te duce cu gandul la soarele stralucitor, albastru poate fi folosit cu mare succes daca detii un site al unei agentii de turism. Pe langa increderea care este inspirata vizitatorilor, element foarte important atunci cand mizezi pe o vacanta luata printr-o agentie de turism, albastru mai aminteste si de cer daca este combinat cu galben.

Verdele este o culoare speciala care te duce cu gandul la natura, copaci infloriti si iarba fina, deci este extrem de utila daca ai un site care promoveaza excursii montane spre exemplu. Verdele si cu albastru pot construi un sentiment de incredere in serviciile oferite si de relaxare, asadar ia in considerare aceste idei.

In concluzie culorile pot motiva o persoana sa apeleze la serviciile tale daca sunt prezentate intr-o combinatie atractiva. In acest articol nu este suficient spatiu pentru a prezenta toate combinatiile disponibile sau avantajele pe care le poti obtine folosind psihologia culorilor, dar daca ti-am trezit interesul atunci poti face un research serios pe aceasta tema si sa descoperi lucruri interesante ce te vor ajuta in competitia acerba din mediul online.