Medicamentele la care se referea medicul tau a fost probabil flibanserina, care a fost aprobat in 2015 de Food and Drug Administration pentru tratamentul femeilor aflate in perioada pre-menopauza cu tulburari de dorinta sexuala hipoxica („HSDD”), acum redenumita Interese sexuale feminine / excitare Tulburare („FSIAD”). Flibanserin s-a dovedit, de asemenea, ca ajuta la imbunatatirea dorintei sexuale la femeile post-menopauza, desi nu este aprobata de FDA pentru acele femei. In plus, flibanserina poate provoca tensiune arteriala scazuta si chiar pierderea cunostintei, mai ales daca este luata cu alcool sau cu anumite medicamente. Un medicament nou pentru aceasta problema tocmai a fost aprobat de FDA; se numeste bremelanotida si este aprobata numai pentru femeile aflate in pre-menopauza. Se administreaza prin injectie si prezinta un risc semnificativ de greata foarte deranjanta.

Exista numeroase alte cauze posibile ale dorintei sexuale scazute la femei, in afara de niveluri scazute de testosteron, incluzand depresia, stresul, oboseala, boala fizica, utilizarea anumitor medicamente, consumul de alcool sau substante, probleme legate de relatii sau oricare dintre mai multe afectiuni vaginale care ar putea duce la contactul dureros. Este o idee buna sa va vedeti medicul pentru a rezolva pe deplin problema si pentru a obtine un diagnostic corect.

Desigur, testosteronul nu a fost aprobat de FDA pentru tratamentul problemelor dorintei sexuale la femei, iar studiile de cercetare nu au definit inca o asociere intre nivelurile de sange ale testosteronului si problemele dorintei sexuale la femei. (Exista unele dovezi ca nivelul de testosteron nu este ceea ce conteaza atat cat nivelul de testosteron in neuronii din creier.) Dar exista dovezi clare ca ofera testosteron femeilor cu dorinta sexuala scazuta, atat pre-menopauza catsi post-menopauza, in multe cazuri pot produce imbunatatiri dramatice ale dorintei sexuale, precum si ajuta la nivelul de energie, memorie, tonusul muscular si controlul greutatii femeii.