Se spune ca rasul este cel mai bun medicament.

Un ras bun poate face minuni pentru bunastarea noastra fizica, emotionala si mentala. Multi dintre noi nu experimentam acel pufnit puternic, miscarea burtii, rasul bun care ne aduce lacrimi in ochi. Cand suntem stresati, intristati sau coplesiti de munca, scoala sau orice altceva se poate intampla in viata noastra, ultimul lucru pe care vrem sa-l facem este sa radem.

A fost o vreme dupa ce mi-am pierdut sotul din cauza depresiei, in care pur si simplu nu am gasit in mine sa rad. Am vrut, dar m-am simtit prea vinovata. Saisprezece ani mai tarziu, urmeaza inca vina. Am norocul de a avea un singur prieten care are capacitatea de a ma face sa rad cand tot ce este sa plang. Acesta a fost un adevarat cadou.

Am experimentat puterea vindecatoare a rasului din prima mana. In opinia mea, poate avea impactul echivalent pe care il au imbratisarile – nu exista prea multe in lume care sa se poata compara cu un ras consistent sau o imbratisare puternica care sa te faca sa te simti cu adevarat iubit.

Potrivit helpguide.org, rasul va poate imbunatati sanatatea. Stiati ca un ras poate ameliora tensiunea fizica si stresul timp de pana la 45 de minute? Stiati ca rasul va protejeaza inima prin cresterea fluxului sanguin si reduce riscul de probleme cardiovasculare? Daca razi pana la 15 minute pe zi, vei arde calorii, ceea ce te-ar putea duce la scaderea a cateva kilograme pana la sfarsitul anului!