Da, suntem o țară de milionari, însă nimeni nu știe câți mai exact, că doar la urma urmei, pe cine mai interesează câți suntem? Bineînțeles că prima replică ce mi-a venit în minte a fost: “Băi, stai așa, cum nu putem ști populația țării din moment ce de curând a fost făcut și recensământul?”. Apoi eu știu foarte bine cum s-a lucrat la recensământ, cel puțin în Slobozia am văzut câteva exemple bune: “Alo, bună ziua, dați-mi și mie CNP-ul să vă fac recensământul, ca să nu luați amenda…”. Probabil majoritatea își dădeau CNP-ul, în timp ce recenzorul scria ce dorea el, pentru a lua banii oferiți de stat.

Cam așa s-a procedat. Așa că nu vă mai mirați de ce încă nu știm câți suntem. În plus, ați observat foarte bine acest lucru și la referendum cum au fost trecuți pe listele de votare inclusiv minori sau decedați. Să te mai surprindă ceva? Cine știe câte firme fantomă sunt conduse de “decedați” și cine știe câtă evaziune fiscală se poate face între aceste firme fantomă. În plus, eu nu am înțeles rolul recensământului în cadrul acestui referendum, deoarece cu toții presupun că știm că rezultatele recensământului vor fi publicate abia în anul următor.

Indiferența asta omoară România, sau mă rog, ce a mai rămas din ea. Astăzi nu ne pasă câți locuitori mai avem, ieri nu ne păsa cine ne conduce, poimâine emigrează încă un milion de români pentru a munci sau fura cinstit, luna viitoare mai avem parte de un mini-recensământ după cum spuse Ponta, peste alte câteva luni vom avea încă un referendum de pe urma căruia se vor scoate bani frumoși, vom avea și o campanie erectorală de la care se vor suge alți bani frumoși și lista poate continua.

Nu prea văd cum am avea un viitor strălucit…